1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Sultan Alparslan Külliyesi Karsımıza Hayırlı Olsun"
Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Sultan Alparslan Külliyesi Karsımıza Hayırlı Olsun"

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Sultan Alparslan Külliyesi Karsımıza Hayırlı Olsun"

Mevlid Kandili’nde ibadete açılan Sultan Alparslan Külliyesi’nde ilk namaz kılındı.

A+A-

Dönemin Ak Parti Kars İl Başkanı şimdi Milletvekili olan Adem Çalkın'ın girişimleri sonucu yapılan ve Çalkın tarafından “Sultan Alparslan” ismi verilen Külliye’nin açılışı yapıldı.

Mevlid Kandili’nde ibadete açılan Sultan Alparslan Külliyesi’nde ilk namaz kılındı.

Sultan Alparslan Külliyesi’ne akın eden Karslılar, yatsıdan evvel okunan Mevlid-i Şerifi Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Gecenin anlam ve önemiyle ilgili vaazlar yapılırken akabinde kılınan yatsı namazından sonra cami imam hatipleri tarafından mevlid-i şerif ve ilahiler okundu.

Külliyeye “Sultan Alpaslan” ismini veren ve yapımında büyük emekleri olan Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’a her yaştan Karslılar yoğun ilgi göstererek, teşekkür ettiler.

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise ; “Kainatın sultanı efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın Mevlid-i Nebevisi'nde serhat şehrimiz Karsımıza Sultan Alparslan Külliyesi gibi büyük bir eser kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu muhteşem eserin yapımında emeği geçen, yardımları ile destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu eserden ilelebet ezan ve Kur'an sesi hiç eksik olmasın. Sultan Alparslan Külliyesi Karsımıza hayırlı olsun” dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat da Mevlid Kandili programının ardından vatandaşlarımızın kandilini kutlayarak, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini diledi.

Yapımına 2018 yılında başlanan, 18 dönüm üzerine kurulu ve 3.600 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Sultan Alparslan Külliyesi’nde, sosyal donatılar ile 500 araçlık kapalı otopark da bulunuyor.

1a67575.jpg2b645645.jpgtttttttttt54.jpg3c563543.jpg5789798.jpg687978.jpg779789.jpg843453.jpg999ger.jpg943242.jpg106556.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.