1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın : Engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum
AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın : Engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın : Engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Başkan Adem Çalkın, mesajında şu ifadelere yer verdi : "Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilen 3 Aralık’ın, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmasını temenni ediyorum. Ülkemizde engellilik alanında geçmişten günümüze bir bakış açısı değişimi olmakla birlikte engelli bireylerin eşit vatandaşlar olarak toplumsal yaşamda yer alabilecekleri imkânları artırmak için üzerimize düşen daha birçok görev olduğuna inanıyorum.

Engelli kardeşlerimiz; gerekli koşullar sağlandığında eğitim,  bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta, azim ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar.

Engellilerin ayrıştırılmamış, bütüncül ortamlarda diğer bireylerle eşit şekilde toplumsal yaşama katılabilmeleri, birbirimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile bağlantılıdır. Engelli vatandaşların hiçbir zorluğun esiri olmaması, bir kenarda beklememeleri ve mücadelelerine devam etmeleri, hepimizin gayretiyle mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin, engelli vatandaşlarımızın sorunları hususunda toplumdaki duyarlılığı artırmasını diliyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.