1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Özbey : Kars'ı Yeniden İnşa Edeceğiz
Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Özbey : Kars'ı Yeniden İnşa Edeceğiz

Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Özbey : Kars'ı Yeniden İnşa Edeceğiz

Ak Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Özbey, Kars'ın bugün şehir olarak bulunduğu konum, bu zengin tarihi birikimine ve Türkiye'nin kalkınmada geldiği seviyeye yakışır değildir, dedi.

A+A-

Gazetemize açıklamalarda bulunan Özbey şunları belirtti : "Kars çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, binlerce yıllık tarihe sahip ender şehirlerden biridir. Tarihte ortaya koyduğu kahramanlıklar ile gazilik madalyası almış gazi bir şehir, Anadolu'da ilk cumhuriyet hükümeti kurmuş olmasıyla da öncü bir şehirdir. Yine her kesimden ve her mezhepten insan varlığıyla adeta Türkiye'nin özetidir. Ancak Kars'ın bugün şehir olarak bulunduğu konum, bu zengin tarihi birikimine ve Türkiye'nin kalkınmada geldiği seviyeye yakışır değildir.

Hükümetlerin ortaya koyduğu performansın yerelde vatandaşlara gelişmişlik, refah, huzur ve mutluluk olarak yansıyabilmesi için yerel yönetimlerin de aynı ölçüde verimli ve etkin çalışmaları, kuşatıcı ve öncü olmaları gerekir. Sayın bakanımız, komisyon başkanımız ve il başkanımızın son yıllarda başlattıkları atılım hamlesini yerelde sahiplenerek güçlendirecek ve katma değer oluşturacak vizyonda bir belediyecilik anlayışına ihtiyacımız olduğu ortadadır. Kars'ın yol, kaldırım, su, temizlik, ulaşım, sokak hayvanları gibi çok temel belediyecilik meselelerinin çözülerek önce Türkiye'ye sonrada dünyaya hitap edecek bir şehir olma vakti çoktan gelmiştir ve hatta geçmek üzeredir. Kıymetli hemşerim, artık vakit Kars vaktidir.

Bu amaçla temel görevlerini dâhi yapamayan ve yerele sıkışmış bir belediyeciliği aşarak, Türkiye ve dünyayla güçlü ilişkiler kurarak Kars'ın kabuğunu kıracak bir vizyona ihtiyacımız var. Geçmiş çalışmalarım, ulusal ve uluslararası ilişkilerim, koordinasyon ve bilgi birikimim ile bu iki hedefi gerçekleştirmeye adayım.

Kars'ın zengin tarihi, turistik ve tarımsal avantajlarının yanında, ekonomik, beşeri ve coğrafi zorluklarının da farkındayım. ülkemizde son yıllarda gelişen ve örnek hale gelen birçok kent, Kars'tan daha az zorluğa sahip değildi. Bu zorluklara rağmen ortak akla, ilme, insana önem veren bir anlayışla sorunların üstesinden geldiler. Bu yüzden her şeyden önce "ben değil biz, ben değil Kars" diyerek "gönül belediyeciliği" ile hedefimize ulaşacağız.

Sorunları parçalı değil bütüncül bir bakış açısıyla ve kimseyi ayrıştırmadan çözmek ve geleceğimize yön vermek için Belediye bünyesinde; Kafkas Üniversitesi'nden bürokratlara, uzmanlardan belediye çalışanlarına, vatandaştan yatırımcılara kadar herkesin katkı sunabileceği "birlikte üretelim, birlikte yönetelim" dediğimiz "ortak akıl platformu" oluşturacağız.

Bu şekilde alt yapıdan üst yapıya, kentsel dönüşümden kent kimliğine ve estetik mimariye, ulaşımdan turizme, tarımdan sanayi olanaklarına, sosyal destekten yerel ürünlerin tanıtımına kadar tüm alanlarda ortak aklın vizyonuyla yolumuza devam edecek ve şanına yakışır bir kenti hep birlikte ihya ve  inşa edeceğiz.

Biz bilgiyi, zamanı, parayı ve insanı doğru, etkin,  verimli ve şeffaf yönettiğimizde bu hedeflerimizin uzak değil yakın ve mümkün olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. Her kesimden Karslılar olarak bunu birlikte çalışarak başaracağız. Çalışmak bizden, destek sizden, takdir Allah'tandır.  Selam ve saygılarımla."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.