1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’dan, Ayhan Bilgen’e cevap
AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’dan, Ayhan Bilgen’e cevap

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’dan, Ayhan Bilgen’e cevap

HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in HDP’li Belediyelere kayyum atamalarını bir televizyon kanalında değerlendirmesine AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın cevap verdi.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN / Kars Medyası

İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP’li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül ve Muş'un Altınova Belediye Başkanı Casim Budak görevden alınarak gözaltına alındı. Görevden alınan Belediye Başkanlarının yerine Vali ve Kaymakamlar kayyum olarak görevlendirildi.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, katıldığı bir televizyon kanalında, HDP'li belediyelere kayyum atanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kayyum atamalarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sorusuna cevap veren Bilgen, “Son yıllarda zaten terör tanımıyla ilgili bir muğlaklık ve esneklik söz konusu. Dünyanın her yerinde terör dediğinizde ortalama bir çerçeve vardır. Yorumlama yöntemiyle herkesi bu kavramın içine sokmak izah edilemeyecek bir durum. Yaptığımız çalışmaların kriminalize edilmesi ve buradan kayyum atansın diye kampanya yürütülmesine tanıklık ediyoruz. Her şey şeffaf işliyor. Özellikle görev yaptığımız şehirlerdeki birtakım çeteler sosyal medya üzerinden kampanyalar yapıyor. Bu benim görev yaptığım Kars’ta da böyle. “Kars Belediyesi’ne kayyum atansın” diye kampanyalar düzenliyorlar” dedi.
Bunun Kars Belediyesi’ne de yansıyacağını düşünüyor musunuz? Sorusuna da cevap veren Bilgen, “Bizim kayyumumuz seçimden önce atanmış, alacaklılar belediyenin çalışmasını engelleyecek düzeyde. Büyük bir borç yükü var. Çok da öyle rantına talip olunacak bir belediye yok yani ortada. Tabi Türkiye’de ne olacağı belli olmaz. Bu durum Türkiye’deki siyasetin bir çözümsüzlüğüdür. Hiçbir zaman belediyeler başka gerilimlerin bir aracı olmamalı. Türkiye’de artık yaygın bir inançsızlık var ne yazık ki. Sabahtan beri sosyal medyaya bakıyorum. Insanlar artık sandığa, seçime olan inancını yitiriyor. Bu hiçbir partiye bir şey kazandırmaz. Bu bir bütün olarak demokrasiye kaybettirir” açıklamasında bulundu.

-AK PARTİ İL BAŞKANI ADEM ÇALKIN’DAN BİLGEN’E CEVAP-

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Bilgen’in HDP’li Belediyelere kayyum atamalarını bir televizyon kanalında değerlendirmesine sosyal medya hesabından cevap verdi. 

Başkan Çalkın, “Sn Belediye Başkanı, “Çok da öyle rantına talip olunacak bir belediye yok yani” diyerek, adete kayyum gelsin, bizi kurtarsın çağrısında bulunmuş. Oysaki talip olduğunuz, belediyenin içinde bulunduğu durum, sizi kazandırdı. Şikayet etmek için değil, hizmet etmek için seçildiniz” ifadelerini kullandı.

nt05i1-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.