1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti çok daha başarılı çıkacak
AK Parti çok daha başarılı çıkacak

AK Parti çok daha başarılı çıkacak

Milletvekili Uçum: AK Parti 1 Kasım’da çok daha başarılı çıkacaktır...

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri ve Ak Parti milletvekilliği aday adaylık sürecinin başladığını söyledi.

Uçum, şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle 1 kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinin öncelikle Karsımıza ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bu seçim gerçekten 7 Haziran’dan sonra ortaya çıkan siyasi belirsizliği gidermek bakımından son derece önemli bir seçim yani 1 Kasım’da Türkiye toplumu istikrarla istikrarsızlık arasında bir tercih yapmak durumunda kalacaktır.

Bu seçim rutin bir seçim değil normal koşullar altında yapılan bir seçim değil bu seçim bir anlamda Türkiye milletinin silahsız bir ikinci kurtuluş savaşı verme seçimidir.

Çünkü şuanda Türkiye son yüz yılda olmadığı kadar bir tehdit altındadır Türkiye’nin demokratik bütünlüğü tehdit edilmektedir.

Türkiye’nin bütünlüğünü korumak Türkiye toplumunun tamamının sorumluluğudur ama biz bu bütünlüğü korurken aynı zamanda Türkiye demokrasisini de geliştirmek üzerine kurmak gibi bir anlayışa sahibiz bizim için önemli olan Türkiye’nin demokratik bütünlüğüdür.

Bu çerçevede Türkiye cumhuriyeti yurttaşı olan herkes siyasi haklara sahiptir. Siyasete girme hakkına sahiptir elbette koşulları durumu uygun olan kendi taktirine göre aday adaylığı başvurusu yapacaktır, tüm aday adaylarına ve başvuru yapacak ve başvuranlara ben hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Sonuçta bu dönem genel merkez adayları belirleyecektir bildiğiniz gibi 18 Eylül’de kesin aday listesi YSK ya verilmek zorunda 12 Eylül’de de AK Partinin merkez kongresi var dolayısıyla kongreden sonra o beş günlük süre içerisinde AK Parti genel merkezi yetkili kurulları adayları belirleyecektir.

Tüm aday adayları çok titiz bir şekilde değerlendirilip eşitler arasında uygun olanlar seçilecektir. Aday olanın hiç birisi diğerinden bir üstünlüğü olduğu düşünülmemeli fakat en fazla 550 aday gösterilebiliyor ama başvuru 4-5 bin olduğu zamanda bir seçim yapmak zorunlu eminim ki aday adaylığına kendisini laik gören herkes o anda adaylığa da laiktir. Ancak sayı sınırlılığı sebebiyle onlar arasında bu misyonu bu vizyonu taşımak bakımından uygun olanlar tercih edilecektir. O yanıyla 7 Haziran’dan çok daha farklı biçimde daha kapsamlı bir aday listesinin ortaya çıkacağını söyleyebilirim.

7 Haziran’da da elbette çok özenli bir çalışmayla aday listeleri oluşmuştu ancak 7 Haziran’dan sonra yaşadığımız bir süreç var. 7 Haziran seçim sonuçlarının yarattığı bazı sonuçlar var bütün bunlarda dikkate alınarak mümkün olan en kapsayıcı aday listesini Ak Parti oluşturacaktır.

Biliyorsunuz şuanda Türkiye’de 81 ilde sadece 5 ilde Ak Parti Milletvekili yoktur. Ak Parti milletvekilinin olmadığı illerde de nerede ise tamamına yakınında Ak Parti yine güçlü partidir. Ben zannediyorum ki hem kapsayıcı aday listesiyle hem Türkiye’nin demokratik bütünlüğüne yönelik seçim stratejisiyle AK Parti 1 Kasım’da çok daha başarılı çıkacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.