1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Aile İçi İletişim” Semineri
“Aile İçi İletişim” Semineri

“Aile İçi İletişim” Semineri

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Aile İçi İletişim” seminerine veliler yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, Öğretim Görevlisi Psikolog Nezihe Aslan ve Araştırma Görevlisi Onur Er’in konuşmacı olarak katıldıkları, Okulöncesi öğrenci velilerine yönelik “Aile İçi İletişim” seminerine veliler yoğun ilgi gösterdi. 

 

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Çiydem Erdoğdu, KAÜ Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, Öğretim Görevlisi Psikolog Nezihe Aslan ve Araştırma Görevlisi Onur Er’in yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

 

Seminer öncesi söz alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, “Anneler, babalar ve öğrenciler için yararlı olacağına inandığımız bu seminerden velilerimizin en iyi şekilde istifade edeceğini umut ediyoruz” dedi.

 

Okul öncesi öğrenci velilerine yönelik olan seminerde, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen ve Psikolog Nezihe Aslan tarafından projektörlü slayt gösterimi eşliğinde Aile İçi Eğitim konusunda bilgiler verildi.

 

Nezihe Aslan, amaçlarının Okulöncesi öğrenci velilerini “Aile İçi Eğitim” konusunda bilgilendirmek ve eğitim konusunda yapılan yanlışların düzeltilmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

 

Aslan, Çocuklara yaklaşım şeklinin çok önemli olduğu belirterek, velilerin aile içi düzeylerinin yüksek olması gerektiğini ifade etti.

 

Ahmet Özmen de, Bilinçli Çocuklar için Okulöncesi Eğitimin önemine değinerek, velilere en az bir eğitimci kadar Eğitimi bilmeleri gerektiğini belirtti. 

 

Ardından Aslan ve Özmen velilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladılar. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci ise, Aile İçi İletişim seminerinin birçok eksikliği gidereceğine inandığını belirterek, “Seminer Okulöncesi öğrenci velileri için çok faydalı olmuştur. Çocuk yetiştirme ailede başlar. Aile çocuk eğitimi konusunda ne kadar bilinçli olursa o kadar başarılı ve mutlu ailelerin temeli atılmış olur” dedi.

 

Böyle bir seminerden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, okulöncesi bir çok konuda bilgilendiklerini söyleyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve KAÜ Eğitim Fakültesinden gelerek kendilerine Aile İçi İletişim konusunda bilgiler veren hocalara teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler