1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahmet Arslan’a hakaret edenlerin cezası belli oldu
Ahmet Arslan’a hakaret edenlerin cezası belli oldu

Ahmet Arslan’a hakaret edenlerin cezası belli oldu

AK Parti Kars Milletvekili ve MKYK Üyesi, 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sosyal medyadan hakaret edenlerin cezası belli oldu.

A+A-

Sosyal medya üzerinden şahsına hakaret eden 5 şahıs hakkında Arslan, şikayetçi oldu. Şahıslar hakkında açılan davada sonuçlandı ve 5 şahıs da ceza aldı.

Arslan davaların kesinleşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle belirtmek isterim ki; Kars’ımıza, Milletimize ve Ülkemize hizmet ederken yaptığımız tüm işler ve emeklerimiz; bununla birlikte varsa eksikliklerimiz ile ilgili doğru bilgiye dayalı olarak yapılan eleştiriye saygım var. Ancak sosyal medya üzerinden eleştiri boyutunu aşan, siyasi ve insani saygıdan yoksun ve kişisel  ahlak kurallarını çiğneyen hakaret içerikli beyanların; normal hayatta yapılan hakaretler gibi cezasız kalmadığının bilinmesini ve kimsenin mağdur olmasını istemediğimi, siyasi hayatın ancak saygı temelinde işlediği konusunda hassasiyetimin her daim devam ettiğini ve aksinin gerek hukuksal çerçevede gerekse toplum düzeninde yeri olmadığını özellikle belirtmek isterim. Hukuksal boyutta Avukatım tarafından  takip edilen bir kısım dosyalarımızın sonuçları aşağıda ayrıntılı olarak bilgilerinize sunulmuştur. Yargılaması süren dosyalarımız da aynı özen ve kararlılıkla takip edilmeye devam edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.” dedi.

Ayrıca Arslan kesinleşen 5 davanın yanı sıra kendisi hakkında hakaret eden başka şahıslar da olduğunu ve soruşturmalar ile davaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Sosyal medya üzerinden Arslan’a yöneltilen asılsız itham ve hakaret içerikli beyanlara karşı yapılan suç duyuruları ve yargılamalar sonuçları ise şöyle:

1) Erhan Doğangün’ün sosyal medya üzerinden tarafıma yönelik hakaret içerikli beyanlarıyla ilgili, hakkında Bursa 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda yapılan yargılamada; sanık Erhan Doğangün’ün tarafıma yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülmüş ve hakkında “7.080-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına” karar verilerek mahkum edilmiştir, cezası ertelenmemiştir.

2) Sadrettin Sade’in sosyal medya üzerinden tarafıma yönelik hakaret içerikli beyanlarıyla ilgili, hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Erzurum 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda yapılan yargılamada; sanık Sadrettin Sade’nin tarafıma yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülmüş ve  hakkında "7.080-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve bu cezanın 5 yıl süre ile ertelenmesine” karar verilmiştir. 5 yıl boyunca tekrar suç işlemesi halinde hem bu dosyadan hem de yeni işlediği suçtan dolayı cezasının çektirileceği sanığa açıklanmıştır.

3) Recep Ali Yarıcı’nın  sosyal medya üzerinden tarafıma yönelik hakaret içerikli beyanlarıyla ilgili, hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonucunda yapılan yargılamada; sanık Recep Ali Yarıcı’nın tarafıma yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülmüş ve hakkında  “7.080-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına” karar verilmiş, daha önce sabıkalı olduğundan dolayı cezası ertelenmemiştir.

4) Erhan Aybastı’nın sosyal medya üzerinden tarafıma yönelik hakaret içerikli beyanlarıyla ilgili, hakkında Ordu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştır. Yapılan yargılama sonucunda sanık Erhan Aybastı’nın tarafıma yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülmüş ve hakkında  "8.840-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve bu cezanın 5 yıl süre ile ertelenmesine” karar verilmiştir. 5 yıl boyunca tekrar suç işlemesi halinde hem bu dosyadan hem de yeni işlediği suçtan dolayı cezasının çektirileceği sanığa açıklanmıştır.

5) Hüdayi Kaya’nın sosyal medya üzerinden tarafıma yönelik hakaret içerikli beyanlarıyla ilgili, hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda yapılan yargılamada; sanık Hüdayi Kaya’nın tarafıma yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülmüş ve sanık hakkında "7.080-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verilmiştir. 5 yıl boyunca tekrar suç işlemesi halinde hem bu dosyadan hem de yeni işlediği suçtan dolayı cezasının çektirileceği sanığa açıklanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.