1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahmet Arslan, Sivas-Kars yolcuğunu anlattı
Ahmet Arslan, Sivas-Kars yolcuğunu anlattı

Ahmet Arslan, Sivas-Kars yolcuğunu anlattı

Sivas’tan Kars’a karayoluyla gelen Arslan, yolda İçişleri Bakanlığı tarafından atılan #kemerinsesgetirsin Tweet’ine karşılık attığı Tweet’i ve Tweet’e gelen yorumları anlattı.

A+A-

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, İl Başkanı Adem Çalkın ile önceki dönem Kars Valiliği göreni yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın babasının cenazesine katılarak bütün Karslılar adına taziyelerini ilettikten sonra karayoluyla Kars’a geldi.

Arslan, Çalkın ile birlikte Sivas’tan Kars’a dönüş yolcuğunu anlatarak, “Ankara’dan çıktık aradaki Sivas fassını saymazsanız 9,5 saatte Kars’a vardık. Ben Ankara’dan buraya 24 saatte geldiğimi çok iyi biliyorum. AK Parti öncesinde de neredeyse 18-20 saatte geldiğimizi çok iyi biliyorum ve 20’li yaşlarda o yolu araba kullanmadan geldiğimizde 1 gün dinleniyorduk. Emin olun ki aynen böyleydi. Dün Allah’a şükür o yolda keyifli bir seyahatte buraya geldik ve gördük ki, ben biliyorum da, kullananlarda görüyor ki Türkiye’nin her yeri böyle. Sadece sizden ricam Kars’ta bir tek Horasan ile Mescitli arası, o ara eksik. Karslıların hepsi diyor ki; “Türkiye’nin her bir yeri bölünmüş yol oldu, bir orayı yapmadınız.”, Ardahanlı, Iğdırlı ve Kağızmanlı o yolu kullanıyor aynı şeyi söylüyor. Bir tek Sarıkamışlılar söylemiyor. Sarıkamışlılar niye söylemiyor? Onu söyleyeyim; Aras vadisinin hemen kuzeyinde yeni bir güzergahta bir bölünmüş yol yapılıyor, viyadüğüyle, köprüsüyle, tüneliyle muhteşem bir çalışma var. Sarıkamışlılar fiilen orada yaşadıkları için kendi gözleriyle görüyorlar. Dolayısıyla Aras vadisindeki yolu kullananlar yeni yolu görmedikleri için oranın yapılmadığını zannediyor, orayı özellikle vurgulamak istiyorum.” dedi.

Dün İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve Twitter sayfasından duyurulan #kemerinsesgetirsin uygulamasına da Tweet attığını ve attığı Tweet’e bir vatandaşın yorum yazdığını ifade eden Arslan, “Sivas’tan Kars’a gelmek için yola çıktığımızda Adem Başkan ile arkada oturuyoruz, “Başkan, kemeri tak” dedim. Çünkü ben arka koltukta kemeri takıyorum. Sebebi? Can güvenliğimizi sağlamak için takıyorum. Telefon ekranına yoğunlaştığınız için arabanın ne zaman fren yapacağını, ne zaman hızlanacağını bilmiyorsunuz, frende küt diye kafanızı ön tarafa geçirme riski var. O riski bertaraf etmek için takıyorum. Milletvekilliği yapıyoruz, bakanlık yaptık, daha önce genel müdürlük yaptık, arka koltukta boş oturup seyahat etmiyoruz. Dosya oluyor, evrak oluyor, inceliyoruz yine aynı şekilde yoğunlaşıyoruz kafayı ön tarafa geçirme riski var dolayısıyla arkada da olsak kemer takmanın böyle bir avantajı var. Başkana dedim “Sende kemerini tak” taktı. Yolda İçişleri Bakanlığımızın bu paylaşımını görünce bizte bir Tweet attık, dedik ki; “Biz kemeri yerine takıp ses çıkartacak durumda değiliz çünkü bizim kemerimiz takılı zaten seyahat ediyoruz.” Güzel de bir Tweet oldu. Alttan yorumlar geldi, “Yahu kemeri boş ver şu Karakurt yolunu yap yeter” onun için Karakurt yolundan bahsettim. Bir başka hemşerimiz “Ya öyle dediklerine bakma, ben gördüm muhteşem bir çalışma oluyor.” Dedi. Bir başka hemşerimiz de “Allah milletvekillerimize, teşkilatlar olarak sizlerden razı olsun, güzel şeyler yaptığınızı biliyoruz, bunları da yapacaksınız ona da eminiz.” dedi. Allah milletin eksikliğini vermesin.” ifadesini kullandı.

Arslan bugün bayram nedeniyle yola çıkacaklara da uyarılarda bulunarak, “Lütfen dikkatli gidelim, kurallara uyalım ve özellikle arka koltukta dahi artık kemerlerimizi takalım.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.