1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahilik Haftası Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Ahilik Haftası Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Ahilik Haftası Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Ahilik kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için Kars’ta Ahilik Haftası kutlamaları gerçekleştirildi.

A+A-

36. Ahilik Haftası dolayısıyla, Kars Valiliği koordinesinde, Kars Ticaret İl Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından Küçük Sanayi Sitesi Sosyal Tesisleri’nde program düzelendi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan ve Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey yaptı.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın konuşmasında, Ahi Evran-ı Veli’yi anarak ; “Esnafımız şehrimizin her şeyidir. Onların izleri hayatımızın her aşamasında görülür. Onlar ürettikçe, aracı oldukça şehirler kalkınır. Bu nedenle bir ilin ekonomik olarak gelişmişliğinin göstergesi esnafının güçlü olması ile doğru orantılıdır. Türkiye Yüzyılı üretimin yüzyılı olacaktır. Kars’ımızın manevi şemsi, medarı iftiharımız Hasan-ı Harakani Hazretlerinin şu sözlerini hiç unutmamalıyız. “Nîmetlerin helâli, kendi çalışmanla elde ettiğindir.” Gerek ülkemizde, gerekse Kars’ımızda, Ahi Evran muhabbeti, Hasan-ı Harakani Hazretleri anlayışla birbirimizi kucaklamalı, sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden dünya milletleriyle yarışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından, Ahilikte çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş dönemini anlatan temsili kuşak "Şed" bağlama töreni yapıldı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kars İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper, 2023 yılı Ahisine, Kalfasına ve Çırağına kuşak bağlayarak hediye takdim etti.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan ise Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’a Ahilik kültürünün yaşatılmasına sunmuş olduğu katkılardan dolayı “el yapımı heybe” takdimi gerçekleştirdi.

64353.jpg

a432432322.jpgb3332.jpgc435353.jpgd5464.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.