1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ağrı Dağında bir ilk; büyük Atatürk posteri açıldı
Ağrı Dağında bir ilk; büyük Atatürk posteri açıldı

Ağrı Dağında bir ilk; büyük Atatürk posteri açıldı

Karslı dağcılar 5137 metre Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleştirerek zirvede açılan en büyük Atatürk posteri açtı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

2017 yılından beridir Kars’ta trekking ve dağcılık sporu alanında faaliyet gösteren Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) geleneksel hale getirdikleri 30 Ağustos Zafer Bayramı Ağrı Dağı tırmanışlarını bu sene de KARSDAK üyesi 8 sporcu ile başarıyla gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Özfer Koçak’ın öncülüğündeki tırmanışta sporcular bu zirvede açılan en büyük Atatürk posterini açarak bir ilki gerçekleştirdi.

Başkan Koçak grup adına yaptığı açıklamada bugünlerde barışa ne kadar ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk tarafından o zamandan söylemiş olduğu “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü ile hatırlamak ve Mustafa Kemal’i görmezden gelenlere karşı böyle bir mesaj vermek istediklerini ifade etti.

Üç gün süren, zirve günü soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen başarıyla tamamlanan tırmanışa Özfer Koçak, Cemil Akbaba, Mehtap Eyan, Mehmet Güneş, Kemalettin Özışık, Mahir Merkit, Mahir İşlekter ve Muhammet İşlekter adlı sporcular katıldı.

KARSDAK üyesi sporcular bu sene Kurban Bayramında da Ağrı Dağı’na zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştirmişlerdi.

agri-daginda-bir-ilk;-buyuk-ataturk-posteri-acildi-(1).jpgagri-daginda-bir-ilk;-buyuk-ataturk-posteri-acildi-(3).jpgagri-daginda-bir-ilk;-buyuk-ataturk-posteri-acildi-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.