1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afet evlerine altyapı
Afet evlerine altyapı

Afet evlerine altyapı

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın 2010 yılı yatırım programı kapsamında; Kars’ın Kağızman İlçesine bağlı Denizgölü, Körpınar, Taşburun ve Ülker köylerinde yapılan afet konutlarının alt yapı ve elektrik verilmesi çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara’nın özellikle üzerinde durduğu ve biran önce tamamlanmasını istediği afet konutlarının kanalizasyon ve fosseptik çukurlarının inşası geçtiğimiz hafta içerisinde başladı ve 2 ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

 

İnşaatların sürdüğü bölgede çalışmalarını sürdüren Kars Afet Acil Durum Müdürlüğünden Harita Mühendisi Esat Zaman ve İnşaat Mühendisi Tolga Çelik, Vali Kara ile Kars Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan’ın da önem verdiği çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ve kar yağmadan önce işin tamamlanması içi çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

 

İnşaat Mühendisi Tolga Çelik, “Şu anda Kağızman ilçesine bağlı Denizgölü, Körpınar, Taşburun ve Ülker köylerinin kanalizasyon inşaatlarının fosseptik çukurlarının inşasına başladık. Açılan bu çukurlarda toplanacak katı ve sıvı atıklar çökertme sistemi ile toplanacak. Dolduğun da zaman zaman vidanjörler ile çekilmek sureti ile temizlenecek. Burada önemli olan bir durum ise çevre kirliliği yaşatmadan kanalizasyonlar bu çukurlarda toplandıktan sonra temizlenmiş olacak.” dedi.

 

Taşburun köyünden bir vatandaş da, “Devletimize teşekkür ederim. Başta Başbakanımız olmak üzere Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Acil Afet müdürlüğü çalışanlarına ve emeği gençlere köylülerimiz adın teşekkür ederim. Köyümüzde 138 hane var. Birçoğu afet evlerine taşınmaya başladı. Evlerimiz son derece modern bir villa gibi olmuştur. Çok memnunuz.” diye konuştu.

 

Kars Afet Acil Durum Müdürlüğünden Harita Mühendisi Esat Zaman da “Şu anda Kağızman ilçesi Altungedik bölgesine bağlı Şahindere Mahallesinde civardaki 4 köyün alt yapı çalışmaları devam ediyor. 300 adet afet konutu inşa edilerek 2007 yılından bu yana hak sahiplerine teslim edildi. Şu anda kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Valimizin özellikle üzerinde durduğu ve çok önem verdiği için çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız. Amacımız kışın etkisini göstermeden önce işi tamamlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı evlerine taşınmaya başladılar. Şu anda burada 300 adet konut var. Her konutun önünden başlayan çukurlar kanallara döşenecek borularla köyün dışında ki açtığımız kuyularda toplanacak. Şu anda fosseptik çukurlarının açılması ve kanallar eşilerek borular döşenmektedir. Bu köyler geçmiş yıllarda olduğu gibi sel dolayısı ile afetlere uğruyorlardı. Sayın Valimiz ve Afet Müdürümüz Oktay Aygan önemli çalışmaları ile birlikte afet konutlarının hiçbir sorunu kalmayacak ve tamamlandığında çağın koşullarına göre konutlarda oturmuş olacaklar. Ayrıca, konutlarımızın su ve elektrik sorunları da tamamlanma aşamasındadır.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.