1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AFAD'tan 'afet çantanız hazır olsun' uyarısı!
AFAD'tan 'afet çantanız hazır olsun' uyarısı!

AFAD'tan 'afet çantanız hazır olsun' uyarısı!

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve her ilde AFAD Müdürlükleri marifetiyle hayata geçirilen 'afet çantanız hazır olsun' kampanyası Kars ’ta da başlatıldı.

A+A-

Kampanya çerçevesinde Kars AFAD il müdürlüğü ekipleri, il ve ilçe merkezlerindeki resmi kurum, okul ve belli yerlere afişler asarak olası afetlere karşı vatandaşları uyardı.

3 ay önce ülke genelinde hayata geçirilen ve toplumu olası afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan "Afetlere Hazırlık Yılı" projesinde bir yıl süresince her ay bir başka konunun işleneceği projenin Eylül ayı teması ise ‘Afet çantası’ olarak belirlendi.

Okulların açılmasıyla birlikte hedef kitle arasına öğrencilerin de alınmasının önem arz ettiği proje ilgili olarak AFAD tarafından yapılan açıklamada, afet çantasının önemi anlatıldı.

Afet ve Acil Durum Çantasında acil durum sırasında ev halkının ihtiyaç duyabileceği temel malzemelerin bulunması gerektiği açıklamada: “Acil durumlarda bu malzemeleri tedarik etmeniz için zamanınız olmayacağından Afet ve Acil Durum Çantanızı önceden hazır bulundurmanız faydalı olacaktır.

Bir acil durum sonrasında görevlilerin herkese anında ulaşması mümkün olmayabilir. Yardım almanız saatler belki de günler sürebileceğinden kendi kendinize hayatta kalmanız gerekebilir. Bu yüzden de çantanızda en az 72 saat hayatta kalmanızı sağlayacak miktarda gıda, su ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılayacak malzeme bulunmalıdır.

Acil durumlarda günler hatta haftalar süren elektrik, gaz, su ve telefon kesintileri yaşanabilir. Bu yüzden çantanız bu kesintiler süresince size kolaylık sağlayacak malzemeleri de içermelidir.

Hazırlayacağınız çantanın her an taşınabilir olması ve olası tahliye durumlarında kullanabilmeniz için aracınızda bulunması yararınıza olacaktır.”denildi.

Bir Afet ve Acil Durum Çantasında Olması Önerilen Malzemeler:

Bir kişiye üç gün yetecek kadar su (Bir kişinin içmesi ve temizliği için bir gün yetecek kadar su miktarı ortalama 4 litredir.)

Bir kişiye üç gün yetecek miktarda bozulmaya dayanıklı gıda

Pilli radyo

El feneri

Ekstra pil

İlk yardım çantası

Yardım çağırmak için düdük

Mevsime uygun temiz giysi

Konserve açacağı da içeren çok amaçlı çakı

Çöp poşeti

Önemli evraklar

Kişisel hijyen malzemeleri

Düzenli kullanılan ilaçlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.