1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AFAD’IN Afet farkındalık eğitimleri devam ediyor
AFAD’IN Afet farkındalık eğitimleri devam ediyor

AFAD’IN Afet farkındalık eğitimleri devam ediyor

Kars Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında farkındalık eğitimlerini il genelinde sürdürüyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Haydar Aliyev Lisesi’nde gerçekleştirilen ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ eğitiminde Erzurum AFAD Müdürlüğü’nden gelen 4 farklı branştaki eğitmen bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı.

Düzenlenen eğitimin ardından Kars AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından 2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Müdür Ayğan, İçişleri Bakanımızın talimatıyla bazı kurumlarda ve askeri birliklerde bulunan çeşitli personelleri afet eğitmen elçisi olarak eğittiklerini de belirterek; “Bu anlamda Afet ve Acil Durum Başkanlığımızın görevlendirmiş olduğu Erzurum AFAD Müdürlüğü’nde bulunan 4 eğitmen arkadaşımız, 4 farklı branşta iki gündür toplamda 90 farklı kurum personeline eğitim düzenlemiş bulunmaktayız. Bunu devam ettiriyoruz. 2021 yılının eğitim ruhuna uygun, faaliyetleriniz içerisinde yer alan afet elçileri yetiştireceğiz. Bugün eğitim alan 92 arkadaşımıza ayriyeten Afet ve Acil Durum Başkanlığı’na gönderilecek bir komisyon tarafından Haziran’ın 18’inde mülakatları yapılacak. Başarılı olan arkadaşlarımıza eğitici sertifikaları verilecek. Onlarla birlikte biz daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışacağız. En büyük şansımız ilimizde duyarlılık çok fazla valimiz Türker Öksüz’ün afet eğitimlerini çok önemsiyor olmasından dolayı bizde ilham alarak bugüne kadar hedeflediğimiz sayıların çok üstünde kişilere ulaştık. Yıl sonu itibariyle de 150 bini, şuan da sosyal medya ile beraber aşmış durumdayız. Nüfusumuzun yüzde 80’ine ulaşmayı düşünüyoruz. Çünkü afetler çok önemli, afet kayıplarını azaltmanın önemli etkenlerinden birisi de eğitimli olmak, bunu başardığımız takdirde örnek ülkelerde olduğu gibi bizde de afet zararlarımız önemli ölçüde azalacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.