1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AFAD, depreme karşı çalışmalara başladı!
AFAD, depreme karşı çalışmalara başladı!

AFAD, depreme karşı çalışmalara başladı!

Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, depreme karşı bilinçlendirme eğitimlerine start verdi.

A+A-

1 Ekim 2016 tarihinde depreme karşı Kars’ın 7 ilçesinde 7 haftalık bir program düzenleneceğini belirten AFAD İl Müdürü Oktay Aygan, “Milli Eğitim Bakanlığı ile AFAD Başkanlığı’nın ortak projesi olan tüm okullardaki öğrencilerimizin afete karşı bilinçlendirilmesi, öğrencilerimiz aracılığıyla da ailelere ulaşılması ve bilinçli bir toplum oluşturulması hedefleniyor. Bu anlamda il merkezindeki eğitimlerimizi tamamladık şimdi ise ilçelerimizde eğitimlerimiz olacak. 1 Ekim itibariyle 7 ilçemizde 7 haftalık bir programla başlıyoruz. Her ilçede 5 gün süreyle 1 hafta eğitimlerimiz olacak. İlkokul, ortaokul ve lise dengi okullar ve sivil halka yönelik film gösterimleri, deprem tatbikatları ve eğitimlerimiz olacak. Bunu pekiştirmek için de kurumumuz tarafından bastırılan değişik içerikteki broşürleri öğrencilerimize dağıtacağız.” dedi.

‘Amacımız depreme karşı dirençli toplum oluşturmak’ diyen Aygan, “Özellikle deprem afeti karşısında ilimiz de dahil olmak üzere ülkemizin tamamı risk altında. Geçmiş dönemlerde gördük ki ne yazık ki depremden çok insanları öldüren yapısal hasarlar ve bilinçsizlik. Bu toplum bilinçlendiği zaman 2000 yılından sonra yapıların da deprem yönetmeliğine uygun yapılmasıyla birlikte daha az kayıplar vereceğiz. Bunları başarabildiğimiz ölçüde deprem ve afet zararlarını da bu orantıda azaltabileceğimiz düşüncesindeyiz.” İfadelerini kullandı.

AFAD BAŞKANLIĞI KARS’A 5 TANE DEPREM İSTASYONU KURDU

Kars’ın 1. Derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Aygan, yakın zamanda ciddi anlamda bir önveri olmadığını söyledi. Aygan, konuya ilişkin şunları söyledi; “AFAD Başkanlığı ilimizde 5 tane deprem istasyonu kurdu. Deprem önceden hissedilebilen bir doğa olayı değil ama şu ana kadar ön bilgilerde görünmese de bu deprem olmayacağı anlamı taşımıyor. Biz her an deprem olacakmış gibi hem kurumumuzda çalışmaları yürütüyor, hem de vatandaşları bilinçlendirme çabamız devam edecektir ve deprem zararlarını en aza indirgeme mücadelemiz sürecektir.” şeklinde konuştu.

Kars’ın Kağızman ilçesinde 60 km mesafelik bir fay hattı bulunduğunun altını çizen Müdür Aygan, “Çok önceleri yapılan araştırmalarla ortaya çıkan bu fay hattı Karakurt’tan başlayıp Paslı’ya kadar uzanan ve Aras Nehri havzası boyunca uzanan 60 km mesafedeki alandır. Geçmişte ilimizde yaşanan depremlere de sebep olan fay hattı budur. Ümidimiz o ki deprem olmasın ama tabi ki bu söylemekle olmuyor. Doğanın bir sonucu olan bu afetlerde ilimiz de riskli bir bölgede ama bizler bu bilinci oluşturup, depreme karşı bilinçli bir toplum oluşturursak kayıpları en aza indirgeyebiliriz. Önemli olan deprem olduğu zaman nasıl davranılacağını ve neler yapılması gerektiğini bilmektir. 81 ilimizde de yürütmekte olduğumuz bu faaliyetler devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.