1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Af Kanunundan yararlanmak isteyenler başvurular başladı
Af Kanunundan yararlanmak isteyenler başvurular başladı

Af Kanunundan yararlanmak isteyenler başvurular başladı

​​​​​​​Açıköğretim Fakültesi Kars Bürosu Yöneticisi Hüseyin Othan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine 7143 Sayılı (Af) Kanunu hakkında açıklama yaptı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Açıköğretim Fakültesi Kars Bürosu Yöneticisi Hüseyin Othan, “18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa 7143 Sayılı Kanunla (Af Kanunu) eklenen geçici 78. maddesinden yararlanmak isteyenlerin, Açıköğretim Fakültesi bürolarına 13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren en geç 18 Eylül 2018 tarihi mesai bitimine kadar şahsen veya bir yakını aracılığıyla AÖF Kars Bürosu’na başvuru yapmaları gerekmektedir.” dedi.

Af kapsamında başvuru sırasında öğrencilerin yanlarında bulundurmak zorunda olan belgeleri açıklayan Othan, “Geçmiş yıllarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleşip kayıt yaptırmayanlar ÖSYS Sonuç Belgesini, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleşip kayıt yaptırmayanlar DGS Sonuç Belgesini Af kapsamında başvuru sırasında yanlarında bulundurmak zorundadırlar. ÖSYS/DGS Sonuç Belgenizi ÖSYM’den temin edebilirsiniz.” ifadesini kullandı.

Belirtilen tarihler arasında başvuru yapmayanların herhangi bir hak iddia edemeyeceklerini de dile getiren Othan, “Başvuru için istenen belgeler eksik ise adayın başvurusu kabul edilmeyecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak başvuranlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.