1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adrenalinin En Yüksek Olduğu Yarış Sporları
Adrenalinin En Yüksek Olduğu Yarış Sporları

Adrenalinin En Yüksek Olduğu Yarış Sporları

Spor türleri arasında bakıldığı zaman, birçok farklı spor çeşidi bulunmaktadır.

A+A-

Adrenalinin En Yüksek Olduğu Yarış Sporları

Spor türleri arasında bakıldığı zaman, birçok farklı spor çeşidi bulunmaktadır. Bu spor çeşitleri arasında en çok dikkat çeken ve takip edilen spor dallarından bir tanesi, Yarış Sporları olmaktadır. Çoğunlukla birçok kişinin izlerken keyif aldığı ve aktivite olarak bazı zamanlarda kontrollü bir şekilde yapmış olduğu bu spor türü, çok fazla tercih edilmektedir. Spor çeşitleri arasında diğer spor dallarına nazaran çok farklı bir spor olan Yarış sporları kendi arasında birçok bölüme ayrılmaktadır. Spor yarışları kendi arasında ayrılmış olduğu bölümler ile birlikte çok daha yaygın bir şekilde çevreye yayılmaktadır. Yarış sporlarına örnek verilmek istenirse; Bisiklet Yarışı, Koşu Yarışı, Yüzme Yarışı, Araba Yarışı ve At Yarışı bu tarz spor çeşitlerine verilebilecek en önemli örnekler arasında yer almaktadır. Genel olarak bakıldığında bu spor türleri arasında çok fazla tercih edilen sporlar bulunmaktadır. Dünya çapında hemen hemen her ülkede yaygın bir şekilde kullanılan Yarış Sporları, son dönemde diğer yarış çeşitlerinden çok daha fazla dikkat çekmektedir.

Yarış sporları arasında genel olarak en çok dikkat çeken yarış sporlarından bir tanesi Bisiklet Yarışları olmaktadır.

Bisiklet Yarışı

Aktif olarak bisiklet kullanan ve bu konuda çok iyi dayanıklı bir vücuda sahip olan yarışçılar, Bisiklet Yarışlarının en önemli faktörleri arasında yer almaktadır. Mesafe olarak daha önceden belirlenmiş olan bir mesafe ile birlikte kilometrelerce süren bu yarışlar, uzun parkurlar ve farklı zeminlere göre yarışmalar düzenlenmektedir. Bu yarışlar arasında Dağ Yarışları, Pist Yarışları, Yol Yarışları ve BMX Yarışları olmaktadır. Yarış çeşitleri arasında genel olarak birçok yarış modeli olsada, genel olarak en çok düzenlenen yarış stili Yol Yarışları olmaktadır. Olimpik sporcuların yarıştığı bu yarışlar, çoğunlukla çok uzun ve yorucu parkurlardan oluşmaktadır.

Genel olarak bakıldığı zaman amatör bir şekilde birçok ülkede kullanılmaktadır. Fakat profesyonel olarak yarışların yapıldığı bölgeler yoğunlukla Avrupa olmaktadır. Avrupa ülkelerinde profesyonel olarak tercih edilen Bisiklet Yarışları, yol güvenliği ve hassas yollar ile birlikte çok fazla tercih edilmektedir. Bisiklet yarışlarının düzenlendiği ülkeler arasında en yaygın olan ülkelerden birkaçı; Fransa, İspanya, Hollanda, Almanya ve Belçika gibi birçok Avrupa ülkesinde yaygın olarak takip edilmektedir. Hobi olarak bisiklet kullanan kişilerin çok fazla tercih etmiş olduğu Yol Yarışları, üst düzey bir şekilde Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından düzenlenmektedir.

Türkiye’de de birçok yerde tercih edilen bisiklet yarışları, çoğunlukla Marmara ve Ege Bölgelerinde tercih edilmektedir. Özellikle son yıllara bakıldığında, Türkiye’de bulunan Sakarya ili, dünya çapında Bisiklet Şehri olarak seçilmiştir. Bu ünvan ile bisiklet dostu bir ülke olduğunu tekrardan görmekteyiz.

Bisiklet Yarışları arasında adrenalin konusunda üst düzey adrenalin yaşanabilir. Kalabalık bir şekilde başlanan yarış, son ana geldikçe çok daha rekabetli ve heyecanlı olmaktadır. Ayrıca bisiklet konusunda adrenalin yaşamak isteyen birçok kişi, BMX Yarışlarını tercih etmektedir. Diğer bisiklet türlerine nazaran çok daha farklı bir yol izleyen bu yarışlar, puanlama usulü olarak yapılmaktadır. Profesyonel olarak yapan kişilerin, birçok yerde tercih etmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi, adrenalin tutkusu olmaktadır.

Yarış sporları arasında adrenalin tutkusu yaşamak isteyen birçok kişi, aynı duyguyu izlerken de yaşayabilmektedir. Genel olarak birçok yarış stilinde adrenalin olmaktadır. Fakat adrenalinin hat safhada olduğu bir diğer yarış türü ise At Yarışı olmaktadır.

At Yarışı

En heyecanlı ve en çok takip edilen Yarış sporlarından bir diğeri ise, At Yarışları olmaktadır. Çok eski zamanlardan bu zamana kadar yayılmış olarak ve çok tercih edilen bir yarış türü olan At Yarışı, en önemli adrenalin sporları arasında yer almaktadır. Tarihine bakıldığında, ilk at yarışları çok eski zamanlarda birçok eski devletlerde çok sık oynanıyordu. Daha önceki zamanlarda çoğunlukla yük taşımak için veya taşıt olarak kullanılan At, günümüzde gelişmiş teknoloji ile birlikte o görevleri başka araçlar gördüğü için yarış türü tercih edilmektedir. Dünya genelinde hemen hemen birçok ülkede kullanılan ve bakıldığında çok fazla takipçisi olan At Yarışları, son dönemin en popüler yarış sporları arasında yer almaktadır.

Türkiye’de at yarışları dendiği zaman, akla ilk gelen şeylerden bir tanesi, yarışların nerede ve ne zaman yapılacağı olmaktadır. Ülkemizde birçok hipodromun bulunması ve hemen hemen her hipodromda yarışların düzenlenmesi ile birlikte, at yarışı severler için öğrenmek çok önemlidir. Çoğu gazetede veya internet sitelerinde at yarışı bülten kısmında birçok yarışın detaylı bilgileri bulunmaktadır. Yarışların nerede, ne zaman ve hangi atların yarışa katıldığını detaylı bir şekilde öğrenerek, keyifli bir adrenalin tutkusunu at yarışı izleyerek geçirebilirsiniz.

Türkiye’de birçok yarış yapılması ile birlikte yaygınlaşan At Yarışları, en ince ayrıntısına kadar düşünülerek detaylı bir şekilde organize edilmektedir. Türkiye’de At Yarışı organizasyonu için tek bir kulüp bulunmaktadır, Türkiye Jokey Kulübü.

Türkiye Jokey Kulübü(TJK)

At Yarışları konusunda en hassas çalışan ve organize konusunda detaylı bir şekilde çalışan bu kulüp, At Yarışlarının en önemli faktörleri arasında yer almaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan sözleşme ile birlikte, belirli bir süre içerisinde yönetimde bulunan Türkiye Jokey Kulübü, At Yarışlarında bahis konusunda yetkili olan tek kurum olmaktadır. İzmir’de başlayan ilk yarışlardan itibaren bugüne kadar gelen Türkiye Jokey Kulübü uzun bir serüven ile devam etmektedir. At Yarışı severler için birçok yeniliğe imza atarak, At Yarışı sporunun Türkiye’de ilerlemesi için farklı alanlarda değişiklikler yapılmıştır. Türkiye Jokey Kulübünün en önemli ilerlemelerinden bir tanesi, TJK TV olmaktadır.

At yarışları konusunda birçok insan yarışları nereden izleyeceğini ve takip edeceğini bilmemekteydi.Daha sonrasında Türkiye Jokey Kulübü ile birlikte kurulan TJK TV, televizyon kanalları arasında en önemli kanallar arasına girmeyi başarmıştır. At yarışları izlerken çoğunlukla tjk canlı yayınlarını kesintisiz ve net bir şekilde Tjk Tv üzerinden veya çeşitli siteler üzerinden izleyebilirsiniz.

Türkiye Jokey Kulübü’nün yarış severler için yaptığı en iyi hamlelerden bir tanesi, Tjk Tv olmaktadır. Kuruluş tarihinden itibaren birçok alanda çok fazla kullanılan ve yarışlar hakkında detaylı bilgi veren bu kanal, diğer ülkelere nazaran çok daha iyi bir performansa ve izleyiciye sahip olmaktadır. At Yarışları takip edenler genel olarak yarışları birçok farklı yerden takip etmektedir. Gelişen teknoloji çağı ile birlikte artık bütün dünyada internet çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İnternetin olduğu her yerde sınırsız bir erişim ağı bulunur. Bu erişim ağı ile birlikte birçok yerde kesintisiz bir şekilde at yarışlarını takip edebilirsiniz. Hatta ve hatta bazı sitelerde sadece At Yarışları değil diğer spor dalları hakkında da çok fazla detaylı bilgi bulunmaktadır. Bu sitelerden bir tanesi ise Misli.com olmaktadır. Canlı yayınlar, maç bilgileri, iddaa bülteni ve daha birçok spor dalı ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır. Anlık skor takibi veya yarış takibi ile birlikte tuttuğunuz takımın maçlarından anında haberdar olabilirsiniz. At Yarışları konusunda birçok yeniliğe imza atmış olan Misli.com, son dönemlerin en çok ziyaret edilen siteleri arasında yer almaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.