1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adem Burulday: Kars'ta büyük market zincirleri örümcek ağı gibi her yeri sardı
Adem Burulday: Kars'ta büyük market zincirleri örümcek ağı gibi her yeri sardı

Adem Burulday: Kars'ta büyük market zincirleri örümcek ağı gibi her yeri sardı

​​​​​​​Küçük esnafı bitirme noktasına getiren zincir marketlere sınırlama getirilsin; bu konuda sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın desteğini ve ilgisini bekliyoruz.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday; Son yıllarda Kars'ta her cadde ve sokak başında bir biri ardına açılan büyük market zincirleri, bakkal ve küçük esnafı kapatma noktasına getirdi diyerek Valilik ve Belediyenin bu marketler zincirine sınır koymaları veya şehir dışına açılmalarını sağlamalarını aksi taktirde Kars esnafı biter işsizlik hat safhaya ulaşır ifadelerini kullandı.

Burulday, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Örümcek ağı gibi Kars'ta her yeri saran büyük market zincirleri, mahalle bakkalınıza, beyaz eşya satan yerel esnafınıza, kunduracı, tuhafiyeci, zücaciyeci kadar birçok küçük esnafa zarar veriyor. Kars'ta bakkallarımızı ve küçük esnafımızı koruma adına, bu zincir marketlere sınırlandırma getirilmesini, ruhsat verilirken küçük esnafa zarar vermeyecek şekilde ayarlama yapılması ve şehir dışında açma şartı ile kapalı otopark gibi şartlar konması halinde ruhsat verilirken ağır şartlar konulması Kars'ta bir nebzede olsa esnafı korumuş olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.