1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adana'dan Kars'a Biçerdöver
Adanadan Karsa  Biçerdöver

Adana'dan Kars'a Biçerdöver

Adana’dan tarla biçmek için getirilen biçerdöverler Karslı çiftçilerin hem işlerini kolaylaştırıyor hem de tembelleştiriyor. Tarlasını biçmeye üşenen çiftçi de biçerdöver sırası bekliyor.

A+A-

Göç nedeniyle köylerin boşalması, genç nüfusun ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyük kentlerde iş aramaya gitmesiyle çiftçiler teknolojiye kucak açtı.

 

Köylerde nüfus yoğunluğunun yaşandığı günlerde sabah ezanıyla birlikte tarlalarına giden çiftçiler akşam ezanına kadar çalışıp işlerini bitiriyordular. Son yıllarda da bu görüntülere rastlamak pek de mümkün olmuyor. Genç nüfus iş imkanı oluşturmak ve ekonomik sıkıntısını giderebilmek için büyük kentlere göç etti.

 

Köylerde genç nüfus kalmayınca işler yaşlılara kaldı. Yaşlılarda mecburiyetten teknolojiye sarılmak zorunda kaldı ve biçerdöverlere yöneldi.

 

Adana’dan tarla biçmek için gelen biçerdöverler Karslı çiftçilerin işlerini kolaylaştırıyor. Yüzlerce dönümlük araziyi hububat kaybetmeden toplayan bu dev makineler anında hasadını çiftçinin ambarına koymasını sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.