1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adalet Sarayı Bu Yıl Hizmete Açılacak
Adalet Sarayı Bu Yıl Hizmete Açılacak

Adalet Sarayı Bu Yıl Hizmete Açılacak

Yeni Adalet Sarayı inşaatı bu sezon tamamlanacak

A+A-

21 Mart 2012 tarihinde başlatılan ve yapımına mevsimle birlikte hız verilen Kars Adalet Sarayı inşaatı gözle görülür ölçülere ulaştı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü de 2013 yılında bitirilerek hizmete açılacak olan Adalet Sarayı inşaatını yapım aşamasında da yer yer ziyaret ediyor.

24 bin 300 metrekare açık alan üzerine 11 bin 345 metrekare kapalı alan olarak inşa edilien Adalet Sarayı inşaatında hummalı bir çalışma yürütülürken, İnşaat Şefi mühendis Engin Türkeli çalışmaların hız kesmeden devam ettiğinin hatırlatmasını yaparak, inşaatın bahsi geçen tarihte bitirileceğinin altını çizdi.

Adalet Sarayı içerisinde 11 duruşma salonu ile 30 hakim ve savcı odası bulunacak. Adliye içerisinde ayrıca 100 kişilik çok amaçlı konferans salonu, Banka ve PTT şubesi, kafeterya ve yemekhane ile açık ve kapalı otoparkı olacak. Yine Kars Ardahan Bölge Barosu ile Adli Tıp Kurumu şubesi Adliye Sarayındaki yerinde hizmet verecek.

Yeni Adalet Sarayı ile birlikte en önemli yeniliklerden bir tanesi de Kars İdare Mahkemesinin kurulacak olması ve Kars idari yargı davalarının Erzurum İdare Mahkemesinde görülmeyeceği gerçeği yatıyor. Yeni adliye binasının açılması ile birlikte Kars İdare Mahkemesinin kurulacak olması da Kars için büyük bir kazanım olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.