1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Abdülhamit'in valileri"
Abdülhamitin valileri

"Abdülhamit'in valileri"

VALİLERLE BAŞI DERTTE OLAN MHP'DE "ABDÜLHAMİT'İN VALİLERİ" ADLI KİTAP OKUNUYOR...

A+A-

Pankart indirme olayı nedeniyle valilerle arası dertte olan MHP'de, Abdülhamit Kırmızı'nın "Abdülhamit'in Valileri" adlı kitabı okunuyor.

 

Aydın ve Kars'ta yaşanan pankart olayları nedeniyle valilere savaş açan MHP'nin TBMM'de yönetim kurulu odasında ve MHP Kars İl Teşkilatında masada duran bir kitap dikkat çekti. "Abdülhamit'in Valileri" adlı kitap, masada bütün dosyaların üstünde yer alıyor.

 

MHP VALİLERİ UYARDI

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, valileri, "Bütün valileri ve kaymakamları uyarıyoruz, siyasi faaliyet içinde olmayınız. Devletin gücüyle MHP ile mücadele ediyorlar. Bu zorba devlet anlayışının getirdiği bir husustur. MHP olarak bu valileri yakından takip ediyoruz, bu valileri, not ediyoruz. Açıkçası herkesi uyarıyoruz. Bu devir bitecek, bu hesap sorulacak. Artık sona yaklaşıyoruz, bütün kamu görevlilerini ve bürokratları uyarıyoruz, kanunlar ekseninde görev yapınız, mızrak çuvala sığmıyor" diyerek uyarmıştı.

 

ABDÜLHAMİT'İN VALİLERİ

 

Abdülhamit Kırmızı'nın "Abdülhamit'in Valileri" adlı kitabı, Osmanlı Vilayet İdaresi'nde 1895-1908 yıllarını anlatıyor. Kitapta, vilayetlerle merkezin karşılıklı bağımlılığı dile getiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.