1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AB Türkiye Delegasyonu, Kars Belediyesini ziyaret etti
AB Türkiye Delegasyonu, Kars Belediyesini ziyaret etti

AB Türkiye Delegasyonu, Kars Belediyesini ziyaret etti

"Turistik Doğu Ekspresi ile Kars Seyahati" ile Kars’a gelen AB Delegasyonu üyesi ülkelerin büyükelçileri, Kars Belediyesini ziyaret etti.

A+A-

AB -Türkiye iş birliği kapsamında, son yıllarda Dünyanın ilgi odağı olan Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen büyükelçiler, Kars Belediye Başkan Vekili Şevin Alaca, Başkan Yardımcıları Muazzez Çağrıtekinci ve Nilgün Sevdiren’i ziyaret etti.

Alaca, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve AB ülkelerinin Ankara büyükelçilerini Belediye Meclis Salonunda ağırladı.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, “Sizleri şehrimizde ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Soğuk bir kış gününde geldiniz. Kars’ta yaz ve kış ayrı ayrı güzellikler yaşanıyor. Kars ile ilgili olarak fikirleriniz vardır. Ziyaretleriniz sırasındaki açıklamalarınızdan da anladığımız gibi Kars’ı beğendiğinizi hissettim. Kars aslında gerçekten tarihi dokusuyla, kültürel yapısı ile çok özel bir kenttir.  Kars’ı Doğu’nun incisi olarak nitelendirebileceğimiz bir kenttir. Kars geçmişte birçok uygarlığa beşiklik yapmış farklı kültürün, inancın etnik kimliklerin bir arada ortak bir yaşamı inşa ederek uzun yıllar da sorunsuz bir şekilde yaşamaya devam ettiği bir kenttir. Şu anda da yine aynı şekilde genel olarak kozmopolit yapısı ve renkli kültürüyle ülkemizdeki gerçekten ender şehirlerimizden bir tanesidir.” dedi.

31 Mart seçimleri itibariyle kendilerinin Kars Belediyesinde göreve başladığını, Kars’ın kendi partilerinin genel yönetim çizgilerine göre örnek bir belediyecilik inşa etme anlamında uygun bir kent olduğunu kaydeden Alaca, “Bizler Kars’ın farklı güzelliklerini sembolik olarak bir ağaç ve yapraklarına benzetiyoruz. Bu ağacın her bir yaprağı ülkemizdeki farklılıkları ifade ediyor. Kars’ın yapısı da buna çok uygun olduğu için bir anlamda kendinizi Kars’ta çok daha iyi ifade edebileceğimizi ve gerçekten uzun yıllardır süregelen bu birlikte yaşamın aslında tüm ülkeye örnek teşkil edebilecek bir yer olduğunu bir kez daha göstermek adına bu seçimler çok önemliydi. Kars halkı da tercihini bu yönde gösterdiği için bizler 31 Mart itibariyle göreve başlamış olduk. Bundan da son derece mutluyuz ve onur duyuyoruz. Elimizden geldiğince de Kars halkına en iyi hizmeti sunmak için de tüm çabamızla, gayretimizle özverili bir şekilde de çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Alaca, Kars’ta öncelikle bir yerel yönetim modeli inşa etmek amacında olduklarını dile getirerek, yerel yönetim modellerinin en önemli önceliğinde eşit temsiliyet, şeffaf belediyecilik, katılımcı belediyecilik, sorgulanabilen, gerektiğinde geri çağrılabilen bir belediyecilik gibi özellikler aslında kendilerinin katılımcı belediyecilik anlayışı olduğunu sözlerine ekledi.

Katılımcı belediyecilik anlamında Kars Kent Konseyimiz var. Uzun yıllar boyunca pasif bir pozisyondaydı. Ancak bizimler beraber amacına uygun bir şekilde işlevsellik kazandı. Kent Konseyi bünyesinde kadın meclisleri, engelli ve gençlik birimleri ile özellikle Kars’ın sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda birlikte çalışıyoruz.

Kars Belediyesinde yaşanan ekonomik sıkıntıların Kars halkına hizmet sunmaya engel teşkil etmediğini kaydeden Alaca, “Kars Belediyesi Meclisi 5 partinin üyelerinden oluşuyor. 5 partinin üyeleri ile büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Mecliste kararlar oy çokluğuyla alınıyor. Genel olarak baktığımızda zor bir belediye devraldık. Mali borçlar açısından gerçekten çok büyük sıkıntılar ve hacizler var. Tabi ki bu sorunlar Kars halkına çok hizmet sunmamıza bir engel değildir. Bu sorunları sürekli olarak dile getiriyoruz. Bundaki amacımız herkesin gerçekten belediyede neler olup bittiği konusunda fikir sahibi olması açısındandır. Ekonomik anlamda büyük sıkıntılarımız var. Ama bunlar bizim hizmet sunmamıza bir engel teşkil etmiyor. Bir şekilde yolunu bulup çözeceğiz. Sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz ve heyecanlıyız.” şekilde konuştu.

Kars’a Doğu Ekspresi ile geldiklerini anımsatan AB Delegasyonu Başkanı Cristian Berger ise, “Böyle soğuk bir günde sıcak bir karşılama için çok teşekkür ederiz. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Kars’a Cumartesi günü geldik ve Ani Ören Yeri’ni ve Kars’ı gezdik. Aslında bizim amacımız Kars’ın hem güzel bir yer olduğunu hem de turist dostu bir kent olduğunu göstermektir. Biz Kars’a Doğu Ekspresi ile geldik, dolayısıyla bu ulaşım modunu da bir anlamda keşfetmiş olduk. AB’nin büyükelçileri ile birlikte bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Onlar da kendi ülkelerinde Kars’ın ne kadar güzel bir turizm destinasyonuna sahip olduğunu anlatacaklar. AB, aslında uzun süredir Kars Belediyesi ile işbirliği yapıyor. Çeşitli projeler var. Turizm projesi de bunlardan bir tanesidir. Ani’deki restorasyon çalışması ve şehir merkezindeki ana caddedeki restorasyon çalışmaları ilk baharda başlayacak. Aynı zamanda AB’nin kış turizmi koridoru, yani Erzincan, Erzurum kış turizmi koridoru çalışmaları da var. Bunun yanı sıra sizlerin de bahsettiği gibi kadınların güçlendirilmesi, kadın girişimcilerin özellikle turizm sektöründe güçlendirilmesi de önemli konular arasındadır. Son olarak ta 31 Mart seçimlerinden dolayı da sizleri tebrik etmek istiyorum. Biz Kars Belediyesi ile işbirliğine devam etmek isteriz. Aynı zamanda Kars Valiliği ile de yaptığımız işbirlikleri var. Bu işbirliklerine devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve AB ülkelerinin Ankara büyükelçiler daha sonra Kafkas Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.