1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. A.Kadir Ekinci’nin "Mal Meydanı" Albümü Yayımlandı
A.Kadir Ekinci’nin "Mal Meydanı" Albümü Yayımlandı

A.Kadir Ekinci’nin "Mal Meydanı" Albümü Yayımlandı

​​​​​​​A.Kadir Ekinci’nin Siyah Beyaz Fotoğraflarından Oluşan Albüm Yayımlandı

A+A-

“MAL MEYDANI” adlı fotoğraf albümü yayımlandı. A.Kadir Ekinci, Kars’ta yaşamın bir parçası ve en önemli ticari merkezlerinden biri olan hayvan pazarının nostaljik yapısını, yeni yerine taşınmadan önce fotoğraf karelerine taşıyor. Sergide; meydanın sakinlerini, hayvanları, yaşlısından gencine insanları, karmaşanın içindeki düzeni fotoğraflarına taşıyarak, içinden geldiği toplumsal kültüre fotoğrafik bir dille tanıklık ediyor.

30x29.5 cm.boyutunda,sert kapak ciltli ve şömiz kaplı,96 sayfa.170 gram kuşe kağıda,1000 adet basılarak numaralandırılan albüm,Türkçe ve İngilizce dillerinde yayımlandı.

A. Kadir EKİNCİ :

Kars doğumluyum. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdim. Halen bir kamu kurumunda çalışıyorum. AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) üyesiyim. 25 yıldır fotoğrafla ilgileniyorum. Bu süreç içerisinde Ülkemizin birçok kentinde çalışmalar yaptım. Bunlardan bazıları; AFSAD ve Başbakanlık GAP İdaresi Başkanlığınca yürütülen “Güneydoğu Anadolu’da İnançlar ve İnanışlar “ konulu çalışmanın fotoğraf ekibinde yer aldım. Kars’a ait “SESSİZ IŞIK” ve “UZAK IŞIK” adlı iki kişisel sergi yaptım. Sergilerim; Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapıldı. Siyah- beyaz fotoğraflarımdan oluşan “SESSİZ VE UZAK IŞIK” adlı albümüm 2010 yılında yayımlandı. Yurtiçinde ve yurtdışında pek çok yarışmada fotoğraflarım sergilendi ve ödüller aldı.

En eski yerleşimlerden biri olarak zengin bir tarihi dokuya ve donanıma sahip olan Kars, Ülkemizin en doğusunda olması ve iklimsel özelliği nedeniyle de fotoğrafçıların ilgisini çekmektedir. Ancak, ben doğduğum, çocukluğum ve ilk gençliğimi yaşadığım kenti içerden bir yaklaşımla, sanatsal duygular katarak, her mekânda, her mevsimde oradaki yaşamı, ışığın süzgecinden geçirip hissettiğim o gizemli havayı fotoğraflarıma taşıyıp, içinden geldiğim toplumsal kültüre fotoğrafik bir dille tanıklık etmeye çalışıyorum.

Bu kapsamda; Kars’ta bir yaşam kültürü olan MAL MEYDANI’ nı (Hayvan Pazarı) 2006-2016 yılları arasında 10 yıllık bir süreçte konu olarak seçip çalıştım. Alış-veriş, genel yaşam ve hayvanla uğraşan insanların yaşam biçimlerini fotoğrafladım. Amacım; çok eski bir geçmişi olan bu kültürün zaman ve mekâna bağlı olarak yok olmaya başlaması nedeniyle, yörenin kültür değeri olarak belgelenmesini sağlamaktı.

A. Kadir EKİNCİ

Email: [email protected]

Web: www.akadirekinci.com

thumbnail_01.jpgthumbnail_02.jpgthumbnail_03.jpg1-040-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.