1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 980 Ton Katı Atık Ayrıştırıldı
980 Ton Katı Atık Ayrıştırıldı

980 Ton Katı Atık Ayrıştırıldı

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği'nin Ülke Genelinde Uygulamaya Koyduğu Katı Atıkların Toplanması Çalışmasında Bir Adım Daha Atıldı

A+A-

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) in toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat çalışmaları içinde ülke geneli 2010 yılı Çeyreği içinde yaptıkları çalışmalar ile örnek, öncü, önder olmaya devam ediyorlar.


Yurt geneli, özellikle Kars, Kilis, Edirne, İstanbul, Mersin, Afyon, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Kayseri, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Düzce, Giresun, Iğdır, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat, Trabzon, Yozgat, Mardin, Kırklareli, Samsun, Karabük, Kocaeli, Manisa ve Eskişehir, gibi illerde halkın Çevre ve Tüketici konularında bilinçlendirilmesi yönünde büyük başarı elde eden ÇETKODER mensupları, bu yöndeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.


ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 2010 yılı ilk çeyreğinde 980 ton evsel atığın ayrıştırarak geri dönüşümlerini sağladıklarını söyledi.


ÇETKODER' lilerin uygulamayı tüm yurt genelinde başlattıklarını ve halkın duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Mustafa Göktaş, "Derneğimiz Genel Merkezimizin yurt geneli uygulamaya koyduğu bu çalışma ile şu an 53 ilde 2010 yılı ilk çeyrekte 980 ton evsel atığı ayrıştırıp geri dönüşümünü kazandırmayı başarabildik" dedi.


Göktaş, "Amacımız tüm illerde bu uygulamayı yaygın hale getirip milyonlarca ton evsel atığı ayrıştırıp geri dönüşüme, ülke ekonomisine kazandırmaktır. Bu amaçla bahsettiğimiz illerde ve ilçelerinde mensuplarımız gönüllü olarak mavi renkte dörtlü rulo halinde 7 ton torba dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca kendi imkân ve olanaklarımızla hazırlattığımız broşür ve aydınlatıcı bildiriler ile halkın aydınlanmasını, yöresel belediyelere, yerel yönetimlere katkıda bulunmaları çağrısını yapıyoruz" dedi.


Göktaş, "Evlerde ve iş yerlerimizde vatandaşlarımıza dağıttığımız mavi renk torbalara pet-plastik şişe, Cam şişe, strafor, tetrapak ve metal atıkları ile tekstil atıklarının mutfak atıklarından ayrı olarak biriktirilmesini istiyoruz ve yerel belediyelerin çöpleri toplarken bunları itina ile alıp değerlendirmesi gerektiğini bildiriyoruz" dedi.

 

Göktaş, "Çöpte çok büyük bir zenginlik olduğu unutulmamalıdır. Bu çalışmamız 2006 yılından beri aralıksız olarak devam etmektedir. Yurt geneli daha etkin bir şekilde bu uygulama ve çalışmalar yayıldığı takdirde ekonomiye çok büyük katkısı olacağı şüphesizdir. Üstelik bu sektörden binlerce kişide ekmek yiyecektir. O nedenle çöpleri ayrıştırıp torbalarda biriktirip bulundukları il ve ilçede, beldede ilgili belediyelerin ekiplerine ayrıca teslim etsinler. Kaldırıp çöpe atmasınlar" dedi.


Göktaş, "Yerel yönetimler bu uğurda çalışmaya arttırmalı, geri dönüşüm için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmelilerdir. Burada belediyelere büyük iş düşmektedir. Halk bilinçlendirilmeli. Katı atık konusunda çalışmalar arttırılmalı ve ekonomiye katkı sağlanmalıdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler