1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıktı!
65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıktı!

65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıktı!

Kars’ta 65 yaş üstü vatandaşlar için 4 saatlik sokağa çıkma izni başladı.

A+A-

Hava almak ve alışveriş yapmak için dışarı çıkan Karslı vatandaşlar Ebu’l Hasan-ı Harakani Türbesini de ziyaret ederek dua etti.

65 yaş üstü vatandaşlar için 4 saatlik sokağa çıkma izni saat 11.00 itibarıyla başladı. Yaklaşık 2 aydır evlerinden çıkamayan vatandaşlar cadde ve sokaklarda yürüyüş yaptı.

Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tüm tedbirlere riayet ettiklerini ve yaklaşık 2 aydır evlerinden çıkmadıklarını belirten 65 yaş üstü vatandaşlar gazetecilere yaptığı açıklamada, “Devletimizin bu zor günlerin üstesinden geleceğine inanıyoruz. İhtiyaçlarımızı bu saate kadar hem aile bireylerimiz hem de devletimiz karşılıyordu. Ancak sokağa çıkmamıza izin verilmesinin ardından kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi dışarıya çıkarken de alınması gereken tedbirlere riayet ediyoruz.” dediler.

Ebu’l Hasan-ı Harakani Türbesini de ziyaret ederek dua eden vatandaşlar ise, “Niyet etmiştik, dışarı çıkacağımız ilk gün buraya gelerek dua edecektik. Şükürler olsun ki çıkabildik ve burada tüm insanlık için dua ettik, inşallah bu pandemi belasını atlatırız.” ifadesini kullandı.

Kars Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ise 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı kent merkezinde 8 ayrı noktada yapıldı. Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice ise yaptığı açıklamada, “Kars Valimiz Türker Öksüz koordinesinde Kars Vefa Sosyal Destek Grubu olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımımız aralıksız devam ediyor. Bugün ise 4 saatlik sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza maskeleri ücretsiz dağıtıyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.