1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 5 Bin Km Yol Kat Etti
5 Bin Km Yol Kat Etti

5 Bin Km Yol Kat Etti

Sigara, alkol ve uyuşturucuya, karşı 5 bin kilometre yola maya çalıyor...

A+A-

Toplumu sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıklardan korumak için 5 Bin Kilometre pedal çevirerek yollara maya çalıyor.

Bisikletçi ve Yeşilaycı Cemal Azmi Başkaptan, İstanbul’dan başlayan “Sağlıklı Yasam İçin Sağlıklı Çevre” Türkiye bisiklet turu kapsamında 18 ilin ardından Kars’a geldi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin desteğiyle, 81 ili kapsayan 'Sağlıklı Yasam İçin Sağlıklı Çevre Türkiye Turu’na İstanbul Sultanahmet’te bulunan ve Romalılarca dünyanın merkezi olarak kabul edilen ''Million Taşı'' önünden start veren Başkaptan’ın dünkü durağı ise Kars oldu.

Bisikletçi Başkaptan, İstanbul Sultan Ahmet Meydanı’ndan başlayan ve 80 gün sürecek olan ilk turunda, gittiği her ilde gençlik ve spor il müdürleri, kamu kurum temsilcileriyle ve özellikle yerel basınla görüşüp sigara, alkol, uyuşturucu madde ve çevre duyarlılığı konusunda kamuoyu oluşturmayı hedefliyor.

Sırasıyla İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan’dan sonra Kars’a geldiğini belirten Başkaptan, daha sonra Kars'tan dönüşe geçerek Iğdır’a doğru pedal çevirdi. Daha sonraki rotası hakkında bilgi veren Başkaptan, “Kurban Bayramını Erzurum’da geçireceğim. Kars’ın ardından sırasıyla Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı illerine doğru pedal çevireceğim. Daha sonra Ankara'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir’ini ziyaret edip yine sırasıyla Eskişehir, Bilecik, Bursa ve Yalova'dan Yenikapı’ya ulaşmayı hedefliyorum. İlk turun sonun da ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşerek toplumu kasıp kavuran alkol, sigara ve uyuşturucu maddeler konusunda insanları, kurumlarımızı, devlet büyüklerimizi bu konularda duyarlılığa davet edeceğim.” Dedi.

Başkaptan, bisikletiyle yollara koyulmasının amacını ise şu şekilde sıraladı:

“Bisikletle sağlıklı nesiller ve sağlıklı çevrelerin oluşmasına katkıda bulunmak. İnsanların günlük yaşantılarında çevreci taşıt olan bisikleti kullanmalarını sağlamak. Bisikletle temiz çevre ekonomik bir yaşamı tercih etmek. Sigara, alkol, uyuşturucu madde ve çevre duyarlılığı sağlamak için ilk etapta 34 ili gezerek farkındalık oluşturmak. Şehrin mülk-i amirleri olan valilikler ve belediyeleri ziyaret ederek bisiklet yolları yapılmasını sağlamak. Tur ana sponsoru olan YEŞİLAY’ın ilkeleri doğrultursunda: Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek..! YEŞİLAY, felaketten önce..! İnsanın kendine zarar verme özgürlüğü yoktur..! Bağımlı olma, Saygın ol..! amaçları doğrultusunda ve ara sponsor DELTA Bisiklet ilkeleri doğrultusunda; Özgürlük iki tekerde..! Sağlıklı, çevreci, sportif bisikletin yaygınlaşması için 5.000 kilometre pedal basarak kamuoyu oluşturmak.”

“Yerel basından da destek isteyen Başkaptan, Kars’ta da Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci’yi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü, Kars Belediyesi’ni ve bazı kurumların özel kalem müdürlerini ziyaret ettikten sonra Iğdır’a doğru pedal çevirerek yola koyuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.