1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 5. Avrupa Aşı Haftası Başladı
5. Avrupa Aşı Haftası Başladı

5. Avrupa Aşı Haftası Başladı

Kars Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, vatandaşların aşı konusunda duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Dr. Sevinç, 26 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında kutlanan '5. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.

 

Dr. Fahri Sevinç, “Sağlık Bakanlığımızın emriyle, toplumun aşılama konusundaki duyarlılığını arttırmak ve eksik aşılı çocukların aşılanmalarını sağlamak üzere 26 Nisan-1Mayıs 2010 tarihlerinde “Beşinci Avrupa Aşı Haftası” düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından 26 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilen beşinci Avrupa Aşı Haftası’nda ana tema Kızamık ve Kızamıkçık Eliminasyonunun bölgesel hedeflerine ulaşmak amacıyla ulusal bağışıklama çalışmalarına ağırlık verilmesi olarak belirlenmiştir.” dedi.

Sevinç, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi tarafından gerçekleştirilecek olan Aşı Haftasına Dünyada 45 ülke ile birlikte ülkemizin de katılmasına karar verilmiştir. İlimizde düzenlenecek faaliyetler ile sağlık personelinin sürveyans konusunda bilgilendirilmesi, duyarlılığının arttırılması, toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması, eksik aşılı ve aşısız çocukların (0-5 yaş) aşılarının tamamlanması hedeflenmiştir. Aşılama Haftasının amacı eksik aşılı/aşısız çocukların (0-5 yaş) aşılarının tamamlanması, erişkin dönem aşılarına dikkat çekilmesi ve risk grubunda yer alan kişilerin aşılanmaları ve bu konudaki farkındalıkların arttırılmasıdır.” diye konuştu.

Aşılama Haftası etkinliklerinin Kars’ta aynı tarihlerde yürütüleceğini de ifade eden Sevinç, halktan konuya duyarlılık göstermelerini ve katımlarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler