1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 3 Mayıs Milliyetçiler Günü
3 Mayıs Milliyetçiler Günü

3 Mayıs Milliyetçiler Günü

3 Mayıs 1944 Milliyetçiler günü nedeniyle Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

A+A-

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış yapmış olduğu basın açıklamasında 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün anlam ve önemine vurgu yaparak tüm dünya Türklüğünün 3 Mayıs Milliyetçiler gününü kutladı.

Yapılan açıklamada Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış şu görüşlere yer verdi:

“3 Mayıs devlet kademelerindeki komünist kadrolaşmaları eleştirdiği için milliyetçilerin zindanlara atıldığı ve işkenceler yapıldığı acı dolu günlerin başlangıcıdır. Hüseyin Nihal Atsız’ın ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu Zeki Velidi Togan, Muzaffer Özdağ, Reha Oğuz Türkkan, Osman Yüksel Serdengeçti ve daha ismini sayamayacağımız çok sayıda dava adamı tutuklanmış, tabutluklara konulmuştur.

3 Mayıs 1944 Türk Milliyetçilerinin tek parti iktidarının zulüm ve baskı idaresine başkaldırdığı gündür. 3 Mayıs yıllar süren siyasi ve sosyal mücadelemizin başlangıç günüdür. 3 Mayıs Türk milliyetçiliğinin düşünce olmaktan çıkıp harekete, eyleme ve dönüştüğü günüdür. İnanç ve kararlılığın zulüm ve baskıya galip geldiği gündür.

Unutulmasın ki bu ülkede Atsız’ın çerileri, Başbuğ’un bozkurtları var oldukça Türkiye bir Türk yurdu olarak kalacak ve ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu vesile ile bütün vatanseverlerin ve milliyetçilerin bu anlamlı günün canı gönülden kutlarım ve ayrıca 12 Mayıs günü Ülkü Ocakları Kars İl Teşkilatının düzenleyeceği “Ülküde Birlik, Ülkede Birlik” isimli konserimize tüm Kars halkını davet ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.