1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2022-­2023 eğitim-öğretim yılı güvenlik tedbirleri toplantısı yapıldı
2022-­2023 eğitim-öğretim yılı güvenlik tedbirleri toplantısı yapıldı

2022-­2023 eğitim-öğretim yılı güvenlik tedbirleri toplantısı yapıldı

2022-­2023 eğitim-öğretim yılı güvenlik tedbirleri toplantısı Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında basına kapalı yapıldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Halk Eğitim Merkezi’nde Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında, 2022-­2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi, trafik güvenliğinin artırılması, emniyet/asayişin temini/muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi/alınacak ilave tedbirlerin planlanmasının görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Yeşilay tarafından 2022 yılında yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumların ardından Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, değerlendirmelerde bulundu.

ÇOCUKLARIMIZ GÜVENLİ BİR ORTAMDA EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRÜRSE GELECEĞİMİZE DE O KADAR GÜVENLE BAKABİLİRİZ

Vali Öksüz, yaptığı değerlendirmede geleceğimizin teminatı çocuklarımız açısından düzenlenen toplantının çok önemli olduğunu belirterek “Gençlerimiz, çocuklarımız ne kadar güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görürse geleceğimize de o kadar güvenle bakabiliriz elbette. Eğitim sektörü bir toplumun kalkınmasında, gelişmesinde elbette çok önemlidir. Biz de çok önemsiyoruz. İnsana yapılan yatırımı her zaman ön planda, öncelikli olarak görüyoruz. Onun için hep birlikte, tüm kurumlar olarak bu konuda alınan tedbirlerde, yapılması gereken işlerde sorumluluk sahibi olmalı, üzerimize düşeni yapmalıyız. Eğitim konusu, sadece Milli Eğitim Müdürlüklerine, okul yöneticilerine bırakılamaz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız, velilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, hepimiz bu konuda destekçi, yardımcı olma rolünü en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. 611 tane okulumuz, 60 binin üzerinde öğrencimiz var. 60 bin öğrenci sayısı, yaklaşık 285 bin nüfusu olan şehrimiz için önemli bir rakamdır. Çocuklarımızın geleceğini bu toplantılarda çizmiş oluyoruz bir anlamda. Onun için konunun ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından elbette çok önemlidir.” Şeklinde konuştu.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminin 6 Şubat Pazartesi günü başlayacağını, birinci dönemde alınan tedbirlerin ikinci dönemde daha da geliştirerek devam ettirmenin gerekliliğini vurgulayan Vali Öksüz, “Okul servisleri konusu çok önemli. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde maalesef Arpaçay’da bir trafik kazası oldu. Öğrencilerimizden biri maalesef hayatını kaybetti, yaralananlar oldu. Çok üzüldük. Çok şükür yaralananlarda bir hayati tehlike olmadı. Onun için servis taşımacılığını önemsememiz, denetimleri çok iyi yapmamız lazım. Bu konuda hepimizin hassas olması gerekir. Emniyet kemerinden tutunuz diğer alması gereken bütün tedbirlere kadar. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması lazım. Kolluk güçlerimiz bu konuda denetim faaliyetlerini her zamankinden daha hassasiyetle yapmak durumundadır. Burada gerek il merkezimiz gerek ilçelerimiz, bütün arkadaşlarımız, kaymakamlarımız, Emniyet-Jandarma teşkilatı ve okullarımız, okul yönetimlerimiz, bu konuya hassasiyet göstermeliler. Çünkü can kayıplarını hiç istemiyoruz. Bundan sonra böyle bir olayı hiçbir şekilde yaşamak istemiyoruz. Tabi bunda ilk yarıda birtakım denetimler yapıldı, denetim sayılarına ulaşıldı ama bizim bunu daha da yoğunlaştırmamız lazım. Kaza olan bölgelerde risk analiz çalışmasına devam etmemiz gerekir. Risk analizi çalışmalarından çıkan sonuçları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“ÖNCELİK YAYANIN”

Vali Öksüz, “Öncelik Yayanın” uygulamasının önemine de değinerek, “Bu konuda eğitim ve uygulama çalışmalarını devam ettiriyoruz ancak henüz istenilen seviyeye ulaşılamadık. Eksikliklerin giderilmesinden sonra eğitim çalışmalarını da yoğunlaştırmamız lazım. Bunu da insanlarımıza, çocuklarımıza burada yaşayan herkese öğreteceğiz. Yani sürücüler, yaya geçitlerinde veya işte trafik ışığı bulunmayan yerlerde önceliğin yayada olduğunu bilecek. Sürücü yavaşlayacak, önceliği yayaya verecek ondan sonra kendisi geçecek. Bunun kuralı budur. Bütün gelişmiş ülkelerde de bu uygulama var. Ülkemizde henüz yeni bir uygulama ama bunu mutlaka oturtmak ve hem sürücüler hem de yayalar bunu alışkanlık haline getirmek zorundayız.” Şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZİ TRAFİK BİLİNCİYLE, TRAFİK KURALLARINA UYAN NESİLLER OLARAK YETİŞTİRELİM

Eğitim çalışmalarında atılan en önemli adımlardan birinin de Trafik Eğitim Parkları olduğunun altını çizen Vali Öksüz, “Şehrimizde bir tane çocuk trafik eğitim parkı yaptık. Büyük fedakarlıklarda bulunduk, hayırseverlerimizden destek aldık. Sağ olsunlar onlar da destek verdi. Trafik eğitim parkımızı tamamladık. Gayet güzel oldu. Trafik eğitimine ilişkin bütün veriler, materyaller, maketler, her şey aslına uygun olarak orada var. Fakat Trafik Eğitim Parkını yapmamız bir anlam taşımıyor. Çocukları, öğrencilerimizi onlardan faydalandırmamız gerekiyor. Bu konuda ilçelerden, kaymakam arkadaşlarımızdan da hassasiyetle rica ediyorum buralardan faydalanalım. Bizim bu konuda mutlaka öğrencilerimize trafik eğitim parklarında eğitim vermemiz lazım. Trafik, hemen hemen her ailede can alan ya da maddi kayıplar yaşatan çok önemli bir husus. Bizler, her gün çok sayıda insanımızı maalesef trafiğe kurban olarak veriyoruz, bunu azaltmamız lazım. Azaltmak için de bu eğitim faaliyetleri çok önemlidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi trafik bilinciyle yetiştirelim. Trafik kurallarına uyan nesiller olarak yetiştirelim. Trafikte birbirine saygılı bireyler olarak yetiştirelim. Hiç kimsenin hayatını, canını almaya hakkı yok. Onun için bu konu da hepimizin gündemindeki önemli hususlardan biridir.” Şeklinde konuştu.

AKRAN ZORBALIĞI, EĞİTİMDEKİ ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİDİR

Zaman zaman okullarda yaşanan akran zorbalığı konusuna da değinen Vali Öksüz, “Okullarımızda ya da okul dışında yaşanan akran zorbalığı önemli hususlardan biridir. Zaman zaman medyaya da yansıyor. Biz çocuklarımıza bazı şeyleri öğretememişiz henüz diye düşünüyorum. Bu konunun da önünü almak zorundayız. Aksi takdirde yaygınlaşıyor, şiddet eğilimi güçleniyor. Çocuklarımızı bu konuda da eğitmemiz lazım. Bizim İl Milli Eğitim eylem planımızda, akran zorbalığına da yer verdik. Akran zorbalığına ilişkin bazı çalışmalar da yapacağız. Bu tabi insana şiddet, kadına şiddet eğilimlerini tabi ki önlemenin en önemli yollarından birisi eğitimdir. Gerek kadınlara gerek erkeklere, çocuklara, gençlere yönelik eğitim faaliyetlerini daha da yoğunlaştırarak sürdürmek zorundayız. Hedefimiz, sadece çocuklara okullarda matematik-tarih öğretmek değildir. Biz çocuklarımızı düzgün, dürüst, hoşgörülü, merhametli, insan sevgisi en üst düzeyde olan insanlar olarak yetiştirmek zorundayız. Birbirimizin hakkına tecavüz eden, karşısındaki arkadaşını, insanı kardeş olarak görmeyen, onu her türlü özgürlüğe, hakka sahip insan olarak görmeyen nesiller yetiştirmememiz lazım. Onun için hepimize düşen görev insanlarımızı, çocuklarımızı bu nitelikte yetiştirmek olmalıdır diye düşünüyorum.” Dedi.

HEDEFİMİZ GÜVENLİ OKUL, GÜVENLİ EĞİTİM ORTAMI SAĞLAMAK

Vali Öksüz, konuşmasının son bölümünde, “Hedefimiz güvenli okul, güvenli eğitim ortamı sağlamak ve ikinci dönemde, ikinci yarıyılda çocuklarımız güvenli bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeleridir. Bunun için ikinci dönemde gayret etmeye, tedbir almaya, mevcut tedbirleri gözden geçirmeye, gerekiyorsa yeni tedbirler almaya devam edeceğiz. Bu konuda bir koordinasyon içerisinde ilgili kurumlar çalışmak durumundadır elbette. Uygun görünürlük anlayışı diye bir kavram var biliyorsunuz. Kolluk güçlerimiz bu tedbirlerde de görünür olmalılar diye düşünüyorum. Ben bunun önemli olduğunu düşünenlerdenim. Yani görünür olursak caydırıcı oluruz. Kolluk güçlerimizin varlık nedeni sadece suç işleyenlere karşı suç işlendikten sonra müdahale etmek değildir. Varlığı, suçun işlenmesini önlemektir aslında. Doğru olan da en etkili, en verimli olan da suç işlenmeden önce görünürlüğü hakim kılarak suç işlemek isteyen kişileri bundan vazgeçirmek ya da buna teşebbüs etmek isteyenleri bundan caydırmaktır. Dolayısıyla uygun görünürlüğü de sağlayarak tedbirlerimizi titizlikle uygulamamız gerekir diye düşünüyorum.” İfadesini kullandı.

İKİNCİ YARIYILIN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Vali Öksüz “2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı uğurlu olmasını, güvenli bir ortamda inşallah devam etmesini, herhangi bir kaza bela olmadan, hiçbir öğrencimizin, hiçbir öğretmenimizin hiçbir yöneticimizin sağlığına, sıhhatine bir sıkıntı gelmeden bu dönemi geçmesini temenni ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bütün çalışanlarımıza güvenli okul, güvenli eğitim ortamı sağlamaya dönük gayret eden bütün personelimize, yöneticilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından katılımcılara söz verilerek, talep ve sorunlarının alınmasının ardından toplantı sona erdi.

a95c5a9d-df7c-4825-9af5-a66995a242d9.jpegcc70f3aa-c6c7-40e5-bd20-c6d191ab1e99.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.