1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2016 Tapu çalışma programı hazır
2016 Tapu çalışma programı hazır

2016 Tapu çalışma programı hazır

Tapu Kadastro Kars İl Müdürü Muhammet Karagüzel, 2016 yılı faaliyet raporları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

A+A-

2016 yılı itibariyle programa alınan çalışmalar ve 2015 yılında tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Karagüzel, ORKA çalışmalarının bahar ayı ile birlikte başlayacağını söyleyerek, MEKSİS hizmetlerinin de faydalarından bahsetti.

“2016 çalışma programımız hazır.” Diyen Tapu Kadastro İl Müdürü Karagüzel, “Programlarımız düzenlenerek bölge müdürlüğüne iletildi, yakın tarih itibariyle onaylanarak gelecek ve uygulama aşamasına başlanacak. 2016 yılı çalışma programımızda başta tesis kadastrosu dediğimiz, daha önce hiç kadastrosu yapılmayan köylerimiz vardı. Bu köylerimizi programımıza aldık ve arazi çalışmalarını tamamıyla bitirdik. Özetlemek gerekirse Susuz ilçemizde Büyükçatak, Taşlıca Köyleri’nin tüm arazi çalışmaları bitmiş olup, tutanakları şu an itibariyle dairelerimizde tutularak Mart 2016 tarihine kadar bilgilendirme askı ilanı yapılacaktır. Digor ilçemizde de Sorguçkavak Köyü ile kısmi olarak da Kilittaşı Köyü var ve buradaki çalışmalarımızın da arazi boyutunu bitirdik ve Mart ayında bilgilendirme askı ilanına alacağız. Diğer taraftan merkeze bağlı Büyük Boğatepe Köyü’nde kendi imkanlarımızla yürüttüğümüz yenileme çalışmaları kapsamındaki çalışmalarımız kış mevsimine girmeden arazi tarafını bitirdik ve şuan itibariyle büro çalışmalarımız devam ediyor. Onu da inşallah 2016 Mart ayı itibariyle askı ilanına asmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tapu Kadastro Kars İl Müdürlüğü’nün 2016 programında yer alan Orman Kadastrosu (ORKA) çalışmaları hakkında da konuşan Muhammet Karagüzel, “Kadastro çalışmaları yapılmayan ormanları ve mevcut toplam 9 köyümüzde bu çalışmalarımızı 2016 yılı içerisinde yürüteceğiz. Diğer taraftan ihale kapsamına alınması için toplamda 19 tane köyümüzü yine 22A uygulaması dediğimiz yenileme çalışmaları kapsamına uygulama raporları düzenlenerek bölge müdürlüğümüze gönderilmiştir. Buradaki çalışmalarımız da ihale kapsamına girdikten sonra 2016 yılında inşallah o köylerimizdeki çalışmalarımıza da başlayacağız.” dedi.

Mekansal Gayrimenkul Bilgi Sistemi (MEKSİS)’nin faydalarına değinen Tapu Kadastro İl Müdürü, sistem hakkında şunları söyledi; “Bu sistemi özetlemek gerekirse ülke çapında bütün kadostral sistemlerin geometrik şekilleri bilgisayar ortamına atılarak, girişleri yapıldıktan sonra diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgisi olan tüm vatandaşların hizmetine sunulması noktasında büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Şu anda Kars ilimizde yüzde 98.33 itibariyle kadastral verilerimiz bilgisayar ortamına aktarılmış durumdadır. Kalan kısımla ilgili çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam etmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.