1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2011 KÖYDES toplantısı
2011 KÖYDES toplantısı

2011 KÖYDES toplantısı

Kars Sarıkamış Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) 2011 Mayıs ayı olağan toplantısı Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş Başkanlığında Sarıkamış Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

A+A-

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Birliğin bütçesi dahilinde önemli yatırım planlarının hazırlanarak ihalelerinin yapıldığını söyledi. Sarıkamış’ta inşaat sezonunun kısa süreli olmasından dolayı, Ocak ayında köylerin alt ve üst yapı ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla, bir araya geldiklerini belirten Ermiş, “Köylerimizin içme suyu, yol, menfez, okul ve diğer ihtiyaçlarını Ocak ayında belirlemiştik. Buna göre KÖYDES kapsamında, Sarıkamış Başköy, Armutlu ve Kazıkkaya grubu köy yollarında 27 kilometre 1. kat asfalt kaplaması yapılacak. Bu asfalt yoldan aynı güzergahta bulunan 15 köy yararlanacak. Özellikle köy yolları maliyeti düşük olduğu için mucur kaplama şeklinde yapılıyordu. Ancak buda çabuk bozuluyor. Biz yapacağımız çalışma ile bütün imkânlarımızı seferber edip, grup köyler arasındaki yolları peyderpey sıcak asfalt yapacağız. Ayrıca 16 köyde ek içme suyu, 12 köyde ise menfez çalışmalarının ihalesi yapıldı. Köylerimizde dere geçidi ve su giderlerinde kullanılmak üzere muhtelif ebatlarda Korige boru (Menfez Tipi) alım ihalesi yapılmış olup, teknik elemanlarca tespiti yapılan köylere dağıtımı yapılmıştır. 2011 KÖYDES programı kapsamında bu yıl önceden gerekli tespitleri yaparak, hazırlıklarımızı tamamladığımız çalışmalar daha planlı yapılacağından, bütün işler zamanında tamamlanacak” diye konuştu.

Ardından Kaymakam Ermiş, muhtarların sorunlarını dinledi. Her toplantıda muhtarların gündeme getirdikleri su sıkıntısı, yine muhtarlar tarafından dile getirildi. Teknik ekibin köylerde yapmış olduğu çalışmalarda su kaynağının yeterli olduğunun söylediği köylerde bile su sıkıntısının yaşandığını ifade eden muhtarlara, Kaymakam Ermiş, sorunun temelinde köylerde su saati uygulamasının olmamasının yattığını, boşa akıtılan sular yüzünden vatandaşların bu mağduriyeti yaşadıklarını söyledi.

Daha sonra KÖYDES’in bütçesi görüşülerek oylamaya sunulup kabul edildi. Daha sonra birlikte görev yapacak Encümen üyeleri seçimine geçildi. Yapılan seçimde AK Parti İl Daimi Encümeni Hanali Çetinkaya ile Hacı Ateş, Muhtarlardan ise Cengiz Özdemir ve Yunus Gökcan kazandı.

Toplantıya; Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, İl Genel Meclisi Üyeleri Zeynel Abidin Çam, Harun Karslı, Hanali Çetinkaya, Hacı Ateş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, Kaymakamlık personeli Cengiz Dağaşan ve Hamza Pişkin ile 43 köy muhtarı katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.