1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2 Ev 70 Ahır Çöktü
2 Ev 70 Ahır Çöktü

2 Ev 70 Ahır Çöktü

Sarıkamış'ta yağış nedeniyle 2 ev ve 70 ahır çöktü...

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla etkili olan yağmurun ardından toprak damlı 2 ev ve 70 ahır çöktü.

 

 Sarıkamış Kaymakam Vekili Yusuf Güni, yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 günden beri etkisini sürdüren yağmurun, köylerde çatısı bulunmayan toprak damlı binaların çökmesine neden olduğunu söyledi.

 

Güni, Beşyol köyünde 2 evin tamamen çöktüğünü, Çardakçatı, Karapınar ve Kayalıboğaz köylerinde de onlarca toprak damlı ev ile ahırlarda hasar meydana geldiğini bildirdi.

 

Aşırı yağışlardan dolayı en çok etkilenen köyün, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Beşyol olduğunu belirten Güni, ''Yağışlardan dolayı köylerde 2 ev tamamen çöktü, 25 evde de hasar oluştu. Evlerin gündüz çökmesi olası can kaybını önledi'' diye konuştu.

 

Güni, ilçe genelinde toprak damlı 70 ahırın da tamamen çöktüğünü, bu ahırlarda bulunan toplam 40 büyükbaş hayvanın telef olduğunu kaydetti.

 

Şiddetli yağışlardan etkilenen köylerde vatandaşlara yardım çalışması başlattıkların ifade eden Güni, şunları söyledi:

 

''Maalesef köylerimizin büyük bir bölümü toprak damlı evlerden oluşuyor. Aşırı yağışlarda suyu çeken toprak ağırlaşınca çökmeler kaçınılmaz oluyor. Özellikle Beşyol köyümüzde çok fazla maddi hasar ve hayvan telefi olmuştur. Bu köye Sarıkamış Kızılay Şubesi ekipleri ulaşarak gerekli malzeme ve çadır yardımında bulundular. İl Afet İşleri Müdürlüğü ve Kaymakamlık olarak, köylerde hasar tespit çalışmalarına başladık. Mağdur olan vatandaşlarımıza en kısa sürede gerekli yardımlar yapılacaktır.''

 

Beşyol köyünde evi çöken vatandaşlardan Kıtan Çelik (70) özürlü kızı ile dışarında bulundukları sırada evin çöktüğünü belirterek, ''Evde olsaydık şimdi hayatta olmayabilirdik. Allah bizi korudu'' diye konuştu.

 

Sarıkamış Kızılay Şube Başkanı Mir Hasan Taş da Beşyol köyünde 10 evde de çökme riski bulunduğunu, tedbir amaçlı bu evlerde yaşayanlar için çadır kurma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.