1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 180 gezgin Doğu Ekspresiyle Kars’a “sevgi” getirdi
180 gezgin Doğu Ekspresiyle Kars’a “sevgi” getirdi

180 gezgin Doğu Ekspresiyle Kars’a “sevgi” getirdi

“Sevgi Ekspresi” projesi 81 ilden 180 gezgini Kars’ta bir araya getirdi.

A+A-

Ankara’da bir araya gelen 180 gezgin “180 gezgin sevgi taşıyor” sloganıyla Doğu Ekspresi aracılığıyla Kars’a geldi. İlkokul öğrencileri için bir araya gelen öğrenciler köy çocuklarına kitap, kırtasiye, oyuncak ve kıyafet gibi yardım malzemeleri getirdi.

Sosyal medyada kurucusu olduğu “GezenTayfa Activity” platformunda köy okulları, yetimhaneler ve huzur evlerine sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yardım eden sanatçı Gölge Kaya, 81 ilden 180 gezgini bir araya getirdi. 24 saat süren masalsı yolculuk ile Doğu Ekspresi aracılığıyla Kars’a gelen grup, yük vagonundan eşyaları da imece usulü ile elden ele alarak otobüslere yerleştirdi.

Kars Tren Garında gazetecilere açıklama yapan Gölge Kaya, masalsı bir yolculuğun ardından Kars’a geldiklerini belirterek, “Şuan burada Anadolu’nun çeşitli illerinden, 81 ilinden Ankara Tren Garı’nda buluşup, Doğu Ekspresiyle 24 saat süren bir yolculuğun ardından Kars Tren Garı’na gelmiş bulunmaktayız. Sırt çantamızda köy çocukları için yardım malzemeleri ve yüreğimizde sevgiyle buraya geldik. “Sevgi Ekspresi” ismini verdiğimiz projeyle Kars’tayız. Bu ilk değil, sonda olmayacak. Dünya’yı sevgi kurtaracak. Yolculuğumuz 24 saat sürdü. Tren içerisinde tanışarak, kaynaşarak, şarkılar söyleyerek Kars’a geldik.” dedi.

 “Sevgi Ekspresi” adı altında Doğu Ekspresi Ankara’dan Kars’a yolculuk ettiklerine dikkat çeken İlayda Özkan ise, “Projemiz ilk değil, sonda olmayacak. Her zaman halkın desteğiyle ve okullar devam ettikçe bizde yardımlarımızı sürdüreceğiz. 81 ilden 180 kişi katıldık. Ve gerçekten arkadaşların emeği çok büyük, gerek trende olsun, gerek bundan öncesinde olsun, yaklaşık 3 aydan beri uğraşılan bir proje, herkes elinden geldiğince yardımcı oldu. Yolculuğumuz çok eğlenceli geçti. Müzikler eşliğinde zaten vagonların çoğu bize aitti. Güle oynaya, eğlene geldik. Bundan sonrası da bu şekilde devam edecek. Hiç tanımadığımız insanlarla bir arada yaklaşık 25 saatlik bir yolculuk yaptık. Çok farklı kaynaşmalar oldu. Bundan sonra devam edeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kars’a ilk kez geldiğini belirten Cemile Dalkılak ise, “Bu proje için Ankara’da toplandık ve 2’ncisini düzenlediğimiz “Sevgi Ekspresi” adı altında projemizle güzel bir yolculuk geçirdik. Kars’a sevgi dağıtmaya ve mutluluk dağıtmaya geldik. Geleceğimiz olan çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa bizde gençlik olarak sevgi ve mutlulukla yapıyoruz. Umarım güzel bir zaman diliminde, güzel etkinliklerle çocuklarımızı mutlu eder, geleceğimiz için daha sıkı çalışır ve onlar için daha çok emek veririz. Yolculuğumuz çok eğlenceliydi. Çok keyifli bir yolculuk, Ankara’dan Kars’a çok güzel manzaralarla geldik. Hiç birimiz tanışmıyorduk ve trende o kadar güzel bir aile sıcaklığı oluştu ki, herkes sanki senelerdir tanışıyormuş gibi birlik ve beraberlik içinde seyahat etti. Bu bizim için çok güzel bir şey, umarım devamı da gelir.” ifadelerini kullandı.

Grup yanlarında getirdikleri malzemeleri Kars’ın Selim İlçesinde öğrencilere dağıtacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.