1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 155 SMS İhbar hayata geçirildi
155 SMS İhbar hayata geçirildi

155 SMS İhbar hayata geçirildi

Kars Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlarımızın, ihtiyaç duyduğu anda polise daha hızlı ve kolay erişebilmelerini sağlamak amacıyla, 155 SMS ihbar servisini hayata geçirdi.

A+A-

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

İletişim ve haberleşme sektöründeki gelişmelere paralel olarak, sunulan güvenlik hizmetlerinde maksimum kaliteyi hedefleyen Polis Teşkilatında, vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat Acil Çağrı kısa numarasını kullanmak suretiyle, cep telefonundan ihbar ve şikayette bulunabilmeleri amacıyla, 155 SMS servisi, 01.02.2014 tarihi itibari ile kullanıma açılmıştır.

Uygulamanın amacı,  vatandaşlarımızın acil durumlarda cep telefonundan SMS (Kısa Mesaj) göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesinin sağlanmasıdır.

155 SMS servisinin hayata geçirilmesiyle en fazla müracaat, engelli vatandaşlarımızca yapılmaktadır. Engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere, zor bir durumla karşılaşıldığı zaman, telefondan SMS göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunulabilecektir. SMS hizmeti sayesinde, engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır.

Emniyet Teşkilatı, kendisine duyulan güveni arttırmanın yanında, vatandaşa verdiği önem ile de “Engelsiz Türkiye Projesi” kapsamında engellerden bir tanesini daha ortadan kaldırmıştır.

Uygulama ile telefon görüşmesi yapmak suretiyle ihbar ve şikayette bulunmak istemeyen bir birey, SMS servisini kullanarak gerekli bilgilendirmeyi yapabilecektir. Yine yardıma ihtiyacı olan birey, bulunduğu ortamda sesli konuşmasının sıkıntı yaratabileceği durumlarda, ihbar ve şikayetini SMS vasıtasıyla bildirebilecektir.

155 SMS ihbar servisi ile en iyi hizmetinin sunulabilmesi için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

- İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından, SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.

- Cep telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra, 155’e ücretsiz olarak gönderilecektir.

- SMS’ ler, hangi konumdan gönderilmiş ise, o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne iletilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.