1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 12 Havariler Kilisesi Valilik'te
12 Havariler Kilisesi Valilikte

12 Havariler Kilisesi Valilik'te

Kars Kalesi'nin ardından, 12 Havariler Kilisesi’nin minyatürü de Valilik girişinde yerini aldı.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara tarafından sahip çıkılarak destek verilen çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal’a yaptırılan Kars Kalesi minyatürünün ardından, Kümbet Camii de (12 Havariler Kilisesi) tamamlanarak valilik girişindeki yerine konuldu.

 

Çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal’a, Vali Ahmet Kara  destek vereceğini belirtmiş ve Kars’ın tarihi eselerinin minyatürünü yaparak Kars Valiliği protokol girişinde sergilemesini istemişti.

 

Vali Ahmet Kara’nın desteğini alan Çoban Heykeltıraş yaklaşık 4 ay önce Kars’ta bulunan tarihi eserlerin minyatürlerini yapmak için kolları sıvadı. Kars Belediyesi’nin de desteği ile Namık Kemal Evini kendisine atölye olarak mesken turan Doğrukartal, ilk olarak Kars Kalesi'nin minyatürünü yaptı. Daha sonra da özellikleri itibari ile dünyada tek ve eşsiz olan 12 Havariler Kilisesi’nin minyatürünü tamamladı. 12 Havariler Kilisesi’ni tamamlamasın ardından şu sıralarda ise tarihi Taş Köprü’nün minyatürünü yapmaya başladı. 12 Havariler Kilisesi'nin minyatürünü tamamlayan Doğrukartal, Namık Kemal Evi personeli ile birlikte minyatürü bir kamyonete koyarak 12 Havariler Kilisesi önünde gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından da Kars Valiliği protokol girişinde ki yere götürdü. Doğrukartal, Vali Ahmet Kara’nın kendisine sahip çıktığı için ve Kars Belediyesi tarafından verilen destekler içinde teşekkür etti.

 

Vali Kara tarafından başlatılan proje ile Vilayet Konağı’nın girişi Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından yapılacak  Kars’ın tarihi eserlerinin minyatürlerinin yer aldığı müze haline getirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.