1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 115 Karslı Hacca Gidecek
115 Karslı Hacca Gidecek

115 Karslı Hacca Gidecek

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için kesin kayıtlar başladı.

A+A-

Hacı adayları, hac ön kayıtları için müracaat ettikleri İl müftülüklerindeki Hac Büroları’na başvurarak, kayıt yaptırmak istedikleri organizasyonla ilgili kayıt belgesi alacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Kars’tan toplam 115 vatandaşın hacca gideceğini, bunun 70’inin Diyanet İşleri organizasyonu ile 45’inin ise özel firmalar tarafından hacca gideceklerini söyledi.

 

Gümüş, “Hac kesin kayıtlarının, 7-18 Haziran tarihleri arasında, her ilde ve her kategoride yüzde 60 Diyanet, yüzde 40 acente oranını geçmemek üzere yapılacak. Dağıtılan kontenjanların belirlenen kayıt süresi içinde dolmaması halinde, kontenjanlar kategorilerine göre kura sırası gözetilerek 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında doldurulacak. Hacı adaylarını, kutsal yolculuğa hazırlamak ve dini vecibelerin yerine getirilişi konusunda eğitmek ve rehberlik yapmak amacıyla “Hac Bilgilendirme Kursları” düzenlenecek. Katılımın zorunlu olduğu kurslarda, hacı adayları için devam takip çizelgesi tutulacak. Hac çıkışları 9 Ekim-10 Kasım, dönüşleri ise 20 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında hava yolu ile gerçekleştirilecek.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.