1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 10 Milyon Fidan Dikilecek
10 Milyon Fidan Dikilecek

10 Milyon Fidan Dikilecek

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü : “Mayıs ayının sonuna kadar Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde 10 milyon fidanı toprakla buluşturacak.”

A+A-

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, baharın gelmesiyle birlikte fidan dikimine hız verdi. Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum’da Mayıs ayının sonuna kadar 10 milyon fidan dikeceklerini açıkladı.

TEMUR’UN AÇIKLAMASI

Temur, ağırlıklı olarak sorumluluk alanları içindeki illerde çam, sarı çam, akasya, karaağaç, akçaağaç, huş ve ceviz fidanı dikileceğini belirtti. Fidan dikiminin, illere göre değiştiğini dile getiren Orman Bölge Müdürü Temur, ağırlıklı çam ve sarı çam dikeceklerini ifade etti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde, büyük ölçüde erozyon yaşandığını ve bunun da önüne, fidan dikimi ve ağaçlandırma ile geçilebileceğine vurgu yapan Temur, "Bölgede yoğun erozyon yaşanıyor. Bunun önüne de ancak ağaçlandırma ile geçilebilir." dedi.

KADASTRO İLERİNİN YÜZDE DOKSANI TAMAMLANDI

Bölge illerindeki ormanlarda kadastro işlemlerini yüzde 90 oranında tamamladıklarına da değinen Temur, “Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa kadastro çalışmalarını Ardahan başta olmak üzere bazı illerde tamamladık. Bir kaç ilde ise bu oran yüzde 90'larda.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.