1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü
Yıldız’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü

Yıldız’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü

Muharrem Yıldız’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü...

A+A-

Kosova’nın Mamuşa Belediyesi, Serhat Boyları Derneği ve Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü verdi

Kosova Cumhuriyeti’ndeki tek Türk Belediyesi olan Mamuşa, Türkiye’den seçkin isimlerin de katıldığı kültür etkinliklerine ve hizmet ödülleri törenine ev sahipliği yaptı.

Törende, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Küçükçekmece Belediyesi eski Başkanı Aziz Yeniay ile birlikte Karsspor Başkanı ve Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız’a Türk Dünyası Hizmet Ödülü verildi.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Muharrem Yıldız’ın Sarıkamış ile ilgili öncü hizmetlerinden övgüyle bahsederek, ‘‘Sayın Muharrem Yıldız, Sarıkamış’ta bir meşale yakmış ve Türk Dünyası temsilcilerinin her yıl Sarıkamış Harekatı’nın yıldönümünde Allahuekber dağlarında buluşmasına vesile olmuştur. Kendisine minnettarız. Balkan Türkleri olarak Muharrem Yıldız’ın bu gayretli çalışmalarını takdirle izliyoruz ve her zaman yanında olduğumuzu bildiriyoruz’’dedi.

Ödülünü Türk Dünyası Hizmet Başkan Arif Bütüç’ün elinden alan Muharrem Yıldız, Sarıkamış Harekatı’nın Türk Dünyası için çok özel bir anlamı olduğunu belirterek bu kutlu yolda yürümeye ve şehitlerimizin aziz ruhunu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Ödül törenine Kosova Türk Barış Gücü Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karlık, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Başkanı Seyfullah Türksoy, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, Kosova Türk Büyükelçilik yetkilileri, bölge milletvekilleri, Türk Barış Gücü komutanları, Keçiören, Kızılcahamam, Edremit belediye başkanları ve yardımcıları, akademisyenler, çeşitli STK temsilcileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Düzce Belediyesi Mehter Ekibinin muhteşem konseri ve Bursa Kılıç Kalkan Folklor ekibinin gösterileri geceye damgasını vurdu. Öte yandan Mamuşa Domates Festivali ve Kültür etkinlikleri kapsamında adeta Türk Dünyası şöleni yaşandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.