1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yemin ettiler
Yemin ettiler

Yemin ettiler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Sarıkamış Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Belediye Düğün salonunda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şehit Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin organize ettiği programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı konuşmada, Türkiye’de öğretmenlerin büyük bir eğitim ordusu olduğunu belirterek, ”Öğretmenlerimiz genç dimağları bu ülkenin geleceğini kurma noktasında yetiştiriyorlar. Sizler büyük bir sorumluluk altında zor şartlarda çalışıyorsunuz. Sarıkamış’ta eğitim konusunda bütün imkanları seferber ettik. Her ne olursa olsun kapımız sonuna kadar açıktır. Sizlerle birlikte önümüzdeki dönemde güzel çalışmalar görmek istiyoruz. Bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, burada başarılı, huzurlu günler geçirmenizi temenni ediyorum ”diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz’da, Eğitim- öğretimin bir ideal ve gönül işi olduğunu ifade ederek, ”Bizler de bu kutsal mesleğe gönül verenlerdeniz. Cehaletin paslı çemberini kırmak, akıl ve ilim yoluyla aydınlık yarınlara ışık tutmak için bu kutsal mesleği seçtik. Bu bilinçle bayrağımızın dalgalandığı her yerde bu görevi icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz ”dedi.

Şehit Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Müdürü Naci Özkan ise Bizler “bir harf öğretene kırk yıl kölelik yapmaya razı olan” bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizler öğretmenleri “irfan ordusu”na benzeten, “milletleri kurtaranların yalnız ve yalnız öğretmenler” olduğunu savunan kahraman atalarımızın torunlarıyız.

24 Kasım 1928’de Millet Mekteplerini açan ve Başöğretmen sıfatını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyordu: “Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür ”diye konuştu.

Şehit Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiir, türkü ve skeçlerin ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra Sarıkamış Belediyesinin hazırladığı karanfiller, protokol üyelerince salondaki öğretmenlere verildi.

Program, adaylıkları kalkan 140 öğretmenin Türk bayrağı açarak Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Karakurt önderliğinde yemin etmesiyle sona erdi.

Etkinliklere, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Oğur, Hakim Hasan Sarıoğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerle çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.