1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaz Okulu Başlıyor
Yaz Okulu Başlıyor

Yaz Okulu Başlıyor

7-14 Yaş Arası Herkes İçin Yaz Okulu Başlıyor

A+A-

Kars’ta faaliyet gösteren Rehber kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Hayrat Vakfı işbirliği ile yaz dönemi Eğitim ve etkinlikleri dernek binasında 20 Temmuz 2016 itibariyle başladı.

7-14 Yaş arası kız çocukları için 10-12 arası 7-14 arası erkek çocukları için ise 13.15 saatleri arası verilecek olan eğitimlerin temelini Kuranı Kerim öğrenimi, tecvit, oluşturuyor.

20 Temmuz 2016-20 Ağustos 2016 tarihleri arası dernek binasında kız ve erkek çocuklar için verilecek eğitimler kapsamında öğrencilere ilmihal bilgisi, siyer dersleri ve adabı muaşeret dersleri verilecek.

Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Hüsnü ÇELİK, geçen yaz tatilimi değerlendiriyorum Kur’an öğreniyorum kursu açarak birçok yavrumuzun Kuran öğrenmesine vesile olduğumuz gibi bu yaz dönemi de öğrencilerimizin yaz ayını etkin aktif ve öğrenerek geçirmelerini amaçladık.

Çelik, yaz okulu faaliyetleri kapsamında kız ve erkek çocuklarımıza yüce kitabımızı öğretmenin yanında temel dini bilgiler ve siyeri nebi ve ilmihal bilgileri de vereceğiz.

Rehber kalemler Derneği Başkanı Muammer KAKÇA, geçen yaz açtığımız yaz okulu ile birçok yavrumuzun kuran öğrendi. Velilerimizden gelen istek ve talepler doğrultusunda derneğimizde bu dönem kız çocukları için sabah erkek çocuklar için ise öğleden sonra olmak üzere iki eğitim ve faaliyet planladık.

Yaz okulumuz 20 Temmuz itibariyle başladı. Yaz okulu kapsamında kuran yanında temel dini bilgiler ilmihal, siyer dersleri ve adabı muaşeret dersleri yanında öğrencilerimiz için gezi, oyun, eğlence ve çeşitli faaliyetler planladık. Bu faaliyet ve programları bir ay içinde gerçekleştireceğiz.

Tatilimi değerlendiriyorum yaz okulu faaliyetlerimiz dernek binamızda başlamış olup, çocuğumuz yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’i öğrensin, iyi bir dini eğitim alsın, ahlaki etik kurallarını öğrensin hassasiyeti gösteren velilerimizi derneğimize bekliyoruz. Dedi.

Yetkililer kontenjanların sınırlı olduğunu, kayıt yaptırmak isteyen velilerin acele etmesini sözlerine eklediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.