1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Yarınlar Bizim Projesi’
‘Yarınlar Bizim Projesi’

‘Yarınlar Bizim Projesi’

Kars Selim Kaymakamlığı hamiliğinde gerçekleştirilen ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Yarınlar Bizim’’projesi meyvelerini vermeye başladı.

A+A-

Selim Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ‘’Yarınlar Bizim’’ projesi ile Selim’de öğrenim gören 8. Sınıf öğrencilerinin başarılarının arttırılmasına yönelik çalışma kapsamında ilçe genelinde öğrenim gören 485 öğrenciye Kaymakamlık tarafından 5 branştan 2 bin 425 yaprak test ve 3 farklı yayınevinden 10 deneme sınavı temin edildi. Yine köylerde ikamet eden öğrencileri ilçe merkezinde ve diğer okullarda açılan hafta sonu kursuna taşıması yapıldı ve beslenme giderleri karşılandı. Bütün ortaokullarda 8.sınıflara yönelik destekleme ve yetiştirme kursu açılırken bu kurslarda toplam 117 öğretmen görev yaptı.

Yapılan proje ile 2013-2014 yılında yapılan TEOG sınavında İlde 5. Sırada olan Selim, 2014-2015 TEOG 2 sınavında 1.sıraya yükseldi ve okullara yerleşen öğrenciler 2013-2014 sayısal verilerinde; Sosyal  Bilimler Lisesine 1, Fen Lisesi 4, Sağlık Meslek Lisesi 11, Anadolu Lisesi 149, iken 2014-2015 sayısal verilerinde bu sayı; Sosyal Bilimler Lisesi 2, Fen Lisesi 17, Sağlık Meslek Lisesi 11, Anadolu Lisesi 198 öğrenci yerleşti.

Kaymakam Erdinç Dolu, projenin sonucunda elde edilen başarıdan memnun olduğu ve emeği geçen tüm Eğitim çalışanlarına teşekkür ettiğini belirterek, sınav sonucu yerleştirmeleri  yapılan öğrencilere yeni eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.