1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vergi Haftası kutlamaları
Vergi Haftası kutlamaları

Vergi Haftası kutlamaları

Kars Defterdarı Osman Şimşek, Vergi Haftası kutlamalarının Kars ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

A+A-

Şimşek, “1990 yılından itibaren kutlanmakta olan Vergi Haftasının 24’üncüsü bu yıl 25Şubat 03 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanacak. Vergi Haftasının başlıca amacı; verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki öneminin tüm kesimlere benimsetilerek, kamuoyuna verginin gönüllü olarak ödenmesi alışkanlığının kazandırılmasıdır. Vergi ödemek, en önemli vatandaşlık görevlerimizdendir. Her vatandaşımızın ödeme gücüne göre vergi ödemesi gerektiği, Anayasamızın 73’ üncü maddesinde belirtilmiştir. Kamu harcamalarının sağlıklı vergi gelirleri ile finans edilmesi, kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve verimli alanlara yönlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca Maliye Bakanlığınca; öngörülebilir, istikrarlı, etkin ve adil bir vergi sistemi oluşturmak için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan beklenen amaç; vergi yükünü düşürerek, mükelleflerin gönüllü uyumunu artırmak, kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandırmak ve verginin tabana yayılmasını sağlamaktır. Böylece vatandaşımıza daha çok ve daha kaliteli hizmet sunmakta mümkün olacaktır. Defterdarlığımızca ilimizde bulunan tüm Kamu Kurumları, Odalar, Borsa ve meslek kuruluşları ile işbirliğimiz sürdürerek “Mükellef odaklı hizmet anlayışına önem vererek Vergi gelirlerinin adalet, tarafsızlık ve verimlilik ilkelerine göre toplamayı , mükellefe kaliteli hizmet sunmayı benimseyerek toplumsal vergi bilinci ile faaliyetlerimize devam ettirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kars Defterdarlığı olarak tüm hemşerilerimizin ve vergi mükelleflerimizin 24. vergi haftalarını kutlar, ödedikleri vergiler için şükranlarımızı sunar, sağlık, esenlik ve bol kazançlar dileriz.”

24. VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROĞRAMI

25 ŞUBAT-03 MART 2013

25.02.2013 Pazartesi

09.00: ATATÜRK Anıtına çelenk koyma Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı. (Tüm personelimiz ile Oda Başkan ve Üyelerin katılımıyla)

10.00: Defterdarlık Birim amirleri ile Sayın Valimizi ve Vali yardımcılarını ziyaret.

11.00: Defterdarlık Birimi amirleri ile birlikte Garnizon Komutanlığını ziyaret.

11.30: Defterdarlık Birim amirleri ile Belediye Başkanını ziyaret

13.30: İl Sosyal Hizmetleri Müdürlüğü Kars Bakım Rebailitasyon ve Aile danışma merkezi müdürlüğü yaşam evlerinde yaşayanları ziyaret ve hediye verilmesi

15.00: Defterdarlık Birim amirleri ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret

15,30: Defterdarlık Birim amirleri ile birlikte Adalet Komisyon   Başkanını ziyaret.

19.00: Halı saha maçı

26.02.2013 Salı

10.00: Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isimleri bildirilen okullardan gelen Öğrencilerin, Vergiyi yerinde kavramaları amacıyla Vergi Dairesi Müd. Ziyaret ve hediye kitlerin verilmesi. (Defterdarı ziyaret temsilci bazında)

11.00: Defterdarlık Birim amirleri ile Kafkas Üniversitesi Rektörünü ziyaret

14.00: Ticaret Sanayi Odası Başkanlığını Ziyaret

15.00: S.M.M.M odasını ziyaret.

14.00: Evin plaza, YKM gibi alışveriş merkezlerinde vergi Rehber ve broşürlerinin dağıtılması , stantların açılması.

19.00: Halı Saha maçı.

27.02.2013 Çarşamba

10.00: Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bildirilen 3 İlk Okulu ve Orta Okul ziyaret edilerek ve öğrencilere vergi konusunda seminer ve akabinde, öğrencilere vermek.

14.00: Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı ziyaret

15.00: Ticaret Borsa Başkanlığını ziyaret

19.00:Mükellefler, oda temsilcileri ve İl protokolünün katılımı il Öğretmen Evinde bir yemek düzenlenmesi .2012 yılında beyan Gelir itibariyle ilk 5’e giren Gelir ve Kurumlar Vergisi Mükelleflerine plaket ve hediye kitlerinin verilmesi.

28.02.2013 Perşembe

10.00: Vergi yükümlülüğünü zamanında yerine getiren 12 adet Mükellefe iş yerinde ziyaret ederek, hediye kiti ve teşekkür Belgesi verilmesi

19.00: Halı Saha Maçı ve başarılı olan takıma kupa verilmesi.

03.03.2013 Salı

10.00: Defterdarlığımız personeli, mükellef ve muhasebeciler tarafından Kızılay’a Kan Bağışı.

19.00: Personele Yönelik Düzenlenecek moral yemeği

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.