1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uygulamalı girişimcilik eğitimi
Uygulamalı girişimcilik eğitimi

Uygulamalı girişimcilik eğitimi

Uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni...

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı ile KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 29 Aralık 2014 tarihi ile 8 Ocak 2015 tarihleri arasında kadın girişimci adaylarına yönelik olarak düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika töreni yapıldı.

Belediye toplantı salonunda yapılan sertifika törenine; Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık, Belediye Kadın Çalışmaları Birimi yetkilisi Ruken Erdoğdu ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde Konuşma yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta şunları söyledi:

“Öncelikle hepiniz hoş geldiniz, kursunuzu tamamladınız emeğinizin karşılığı olan sertifikalarınızı alacaksınız inşallah bundan sonraki başarılı işlere imza atarsınız. Sizler girişimci olarak ‘Ya ALLAH’ dersiniz bizlerde elinizden tutarız. Hanımlarımızın iş dünyasında hakikaten söz sahibi olması biz yöneticileri de mutlu edecektir. Uğraşınız bu konuda Sayın KOSGEB müdürümüzde sağ olsun bugün bu nedenle aramızda. Sizlerle olmanın bugün burada mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah yapacağınız işlerle de bizi daha çok mutlu edeceksiniz. Bizler sizlerle her zaman böyle gurur duyacağız ve diyeceğiz ki ‘biz böyle bir kurs başlattık, ablalarımız ve kardeşlerimiz bizleri mahcup etmedi. Hakikaten güzel işler yaptılar.’ Bizlerde hep övüneceğiz sizlerle onun için sizlere tekrara hoş geldiniz diyorum. Bundan sonraki iş hayatınızda da başarılar diliyorum. Belediye başkanı, eleman ve başkan yardımcılarından hizmetlisine kadar her zaman sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum.”

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık da, “Sayın başkan; Kars Belediyesine KOSGEB ile iş birliği yaptınız ve destek olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bizlerde ilimizde istihdamı geliştirmek adına tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz. Buradaki amacımız; ilimizdeki istihdamı arttırmak bu yılda istihdamı arttırma projesini belediye ile yapmak için burada bulunuyoruz. Bugün sizlere verilen sertifikalar bir ömür boyu ülkenin her yerinde geçerli. Sizler ne zaman kendinizi hazır hissedip işyeri kurmak isterseniz gerek öz kaynak gerekse deneyim olsun o zaman KOSGEB’e başvuru yaparak girişimcilik kapsamında bizlerden destek alabilirsiniz. Benim sizlere önerim; kendinizi iyi etüt edin, kendinize yapabileceğiniz işleri tercih edin ve KOSGEB in destek verdiği alanlardaki sektörleri seçmeye çalışın bizler sizlere her zaman destekçi olacağız. Takıldığınız yerlerde bizleri arayabilirsiniz. Bizlere gelebilirsiniz ve bizlerde sizleri ziyaret edeceğiz. Ben bugün buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına sertifikaları verildi. Girişimcilik sertifikası alamaya hak kazanan kursiyerler kendi işyerlerini kurdukları zaman KOSGEB yeni girişimci desteğine başvuru yaparak 30.000 TL geri ödemesiz 70.000 TL’de geri ödemeli destek alabilecekler.

Ömer Fatih’in katilleri bulunsun

8 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Ataköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 17 yaşında lise öğrencisi olan Ömer Fatih Öztürkler’in Kars’taki yakınları “Fatih’in Katilleri Bulunsun” sloganları eşliğinde eylem yaptı. Olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı 8 kişinin serbest bırakıldığını söyleyen Fatih’in yakınları, asıl katillerin dışarıda ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini ve katillerinin bir an önce adalete hesap vermesini istediklerini söyledikler.

Kars Merkez Dikme Köyü nüfusuna kayıtlı olan Ömer Fatih Öztürkler’in öldürülmesinin ardından iki hafta geçmesine rağmen katilerinin bulunmamasına tepki gösteren Karslılar, Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At heykeli önünde bir araya gelerek sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptılar. Ömer Fatih Öztürkler’in fotoğraflarını ve “şiddete hayır”, “katilerin bulunmasını istiyoruz” yazılı pankart açan vatandaşlar uzun süre slogan atarak tepkilerini dile getirdiler.

Ailenin avukatı Kerem Cavlı, “8 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Ataköy’de 17 yaşında lise öğrencisi genç kardeşimiz Ömer Fatih Öztürkler uğramış olduğu bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olaya karıştığı tespit edilen 9 kişiden sadece 1’i tutuklanmış ve bu eylemi gerçekleştiren, yardım eden, el atan diğer kişiler serbest bırakılmıştır. Suçlular elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmaktadır. Bundan sonra ne yaparsak yinede Ömer Fatih’i geri getirmeyecektir. Ateş düştüğü yeri yakacak. Bu acıyı babası annesi ve yakınları ömür boyu taşıyacaklardır. Daha düne kadar dünyanın en üstünde yaşayan babası şimdi dünya onun sırtında imiş gibi ezilmiş hissederek yaşayacaktır. Acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz Aallah rahmet etsin. Biran önce bu eylemi gerçekleştiren ve firar eden kişilerin yakalanmasını en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” dedi.

Yunus Emre’nin, “Bu Dünyada Bir Nesneye Yanar İçim Göynür Özüm, Yiğit İken Ölenlere Gök Ekini Biçmiş Gibi” değişini de okuyan Cavlı, tem gayelerinin adaletin tecelli etmesini söyledi.

Eyleme katılan Ömer Fatih Öztürkler’in yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Ömer Fatih’in yengesi Aygül Öztürkler, “Bizim ciğerimiz yanıyor. Bir milletvekilinin çocuğu şehit olsaydı, biri öldürseydi o zaman bu Türkiye uyumaz ayağa kalkardı. Ama bizim ciğerimiz yanıyor hiç kimse ayağa kalkmıyor. Kimse bize cevap bile vermiyor. Bizim 15 gündür çocuğumuz toprakta yatıyor. Onların ise ellerini kollarını sallayarak lüks villalarda yatıyorlar. Allah’ım kabul etmesin. Bir milletvekilinin çocuğunun burnu kanadığını duymadık, hep gariban ve vatandaşın çocuklarına bu zulüm bizim bugün ciğerimiz yanıyor. Okutuyorduk asker gönderecektik ne şartlarda büyüttük Allah biliyor. Buradan yetkililere sesleniyorum; katillere gereken cezayı verin, hepsini tutuklayın. Bakanın oğlu için polisleri sıraya dizdiler, teşhis ettiler. Vekiller Cuma mesajı çekerler bizden oy istiyorlar ama hiç gelip demezler ki ‘senin çocuğun ölmüş, ciğerin yanmış, gel sana yardımcı olalım, katilleri bulalım.’ ‘Sen beni vekil eden vatandaşımsın’ demediler.  Ama Cuma mesajını çekmesini biliyorlar.” diyerek sitem etti.

Ömer Fatih Öztürkler için toplanan vatandaşlar da sık sık slogan atarak yetkililerin biran evvel katileri tutuklamalarını istediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.