1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi
Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi

Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi

Kars Kafkas Üniversitesi’nde VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı) Gerçekleştirildi.

A+A-

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda 8-10 Eylül 2014 tarihlerinde VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı) gerçekleştirildi. Kongreye Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, İl Müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre açılış konuşmalarıyla devam etti. VII. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Enver Beytut konuşmasında “Veteriner Patoloji Kongrelerinin düzenlenmesi ilk kez 2002 yılında Konya’da Selçuk Üniversitesin Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Veteriner Patoloji Derneğinin büyük özverileriyle gerçekleştirilmiş ve o günden bu yana da kongrelerimiz iki yılda bir geleneksel olarak yapılmıştır.” dedi.

Prof. Dr. Enver Beytut Kars’ın sahip olduğu potansiyel ile ülke hayvancılığına katkı sunan iller arasında üst sıralarda yer aldığını ancak hala bölgede yoğun hayvan hareketleri, koruyucu tedbirlerin yetersiz olması ve yetiştiricilerin hastalıklarla mücadelede yeterli bilince sahip olmaması nedeniyle özellikle salgın hastalıklar ve zoonozlarla mücadelenin güçleşmekte olduğunu dolayısıyla bölgede ekonomik kayıplar ve insan sağlık problemlerinin de sorun olmaya devam ettiğini, bunlardan dolayı Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi’nin Kars’ta düzenlenmesinin ayrıca öneme sahip olduğunu vurguladı.

Veteriner Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu’nun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan’ın Kongre ile ilgili açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Yavuz Selim Sağlam’ın “Veteriner Patolojide Lisansüstü Eğitim ve Sorunlar” başlıklı konuşmasıyla başlayan kongre bilimsel sunumlarla devam etti.

İki gün süren kongre katılımcılara plaket takdimi ve 2016’da Samsun’da buluşmak temennisiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.