1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tercih çizgi film karakterleri
Tercih çizgi film karakterleri

Tercih çizgi film karakterleri

Kırtasiye tercihini çizgi film karakterleri belirliyor...

A+A-

Türkiye’nin en yaygın eğitim ve kültür perakendecisi NT, Kars Mağaza Yöneticisi Yasin Özcan, Eylül ayında en hummalı çalışma dönemini geçiren kırtasiye sektöründe öğrencilerin ürün tercihinde çizgi film karakterlerinin etkili olduğunu söyledi.

Kırtasiye alışverişinin en çok yaşandığı Eylül ayında NT’lerde ve genel itibariyle diğer kırtasiyelerde en çok ilgi gören ürünlerin, her yıl olduğu gibi bu yıl da değişmediğini aktaran NT Kars Mağaza Yöneticisi Özcan; “Okul alışverişinde ihtiyaç listelerinin en başında yer alan vazgeçilmez ürünler; okul ve beslenme çantası, su matarası, defter, defter kapları, kalem, kalemtraş, etiket, kalem çantaları, silgi, yapıştırıcı, kuru boya, sulu boya, pastel boya, oyun hamuru gibi ürünler olacak. Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için alışveriş listesinde oyun hamuru, lisanslı kalemler, silgiler, etiketler, kalemtraşlar, kalem çantaları, ödev defterleri öne çıkarken ortaokul ve lise öğrencilerinde defter ve versatil kalemler en çok tercih edilen ürünler.” olduğunu açıkladı.

Kırtasiyede çizgi film karakterlerinin çocukların kararlarını etkileyen önemli etken olduğuna dikkat çeken Özcan; “Erkeklerde Spiderman, Hotwheels, Cars, Transformers; kızlarda ise Winxx, Hellokitty, Mickey Mouse, Angry Birds, Şirinler çizgi karakterleri bu yıl çocukların kırtasiye ürünlerinde en çok görmek istedikleri karakterler olacak.”dedi.

Diğer taraftan çocukların beğenilerini en iyi yansıttığını düşündükleri ürünlerin başında gelen okul çantalarında da çizgi film karakterleri belirleyici olurken aileler çantaların hafif, dayanıklı ve ergonomik olmasına dikkat ediyor diyen Özcan; “Defterlerde öğrencinin sınıfına göre tercihler değişiyor. Özellikle lise ve üniversite düzeyindeki öğrenciler için eskisi gibi her ders için ayrı bir defter yerine şimdilerde bütün dersleri tek defterde toplamaya imkân tanıyan 5-7 ortalı defterleri kullanılıyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ise, karakter resimli defterleri tercih ediyor. Kırtasiyede her zaman olduğu gibi bu yıl da renkli ürünler popüler olmaya devam edecek. NT’ler büyüklerin dahi karar vermekte zorlandığı rengârenk, sağlıklı ve kaliteli ürünler ile dopdolu. Defterleri yıpratmayan özel silgiler, küt uçlu ve plastik kaplı makaslar, eski tip plastik mataraların yerine kapağı açıldığında pipet çıkan ve termos özellikli içi çelik mataralar da bu yıl en çok tercih edilecek ürüneler arasında yerini alıyor.”

KIRTASİYE ALIŞVERİŞİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ!

Kırtasiyelerde Sağlık Bakanlığı onaylı, CE ve İSO belgeli ürünlere yönel inmesini isteyen Özcan; “NT olarak tedarikçilerimizden ürünlerin numunelerini ve laboratuvar sonuç belgelerini talep ediyoruz. Bilgi ve belgeler tamamlandıktan sonra satın alma sürecini başlatıyoruz. Sağlıklı ve kaliteli ürün konusunda kriterimiz çok açık; kendi evlatlarımızın kullanmasını istemeyeceğimiz ürünleri mağazalarımızda bulundurmuyoruz. Ucuz diye alınacak kırtasiye ürünleri çocukların ve ailelerin sağlığını tehdit edecektir. Ailelerin okul alışverişi için sağlık ve kalite güvencesi verebilen yerleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Özcan kırtasiye alışverişinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı; “ Silgiler: Kanserojen madde içermemeli, çantalar: Çanta ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 15’ini geçmemeli. Ağır çantalar çocuklarda fiziksel rahatsızlıklara neden oluyor. Oyun hamurları: Katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı, doğal malzemelerden yapılıyor olmalı. Küçük yaştaki çocuklar ağırlıklı olarak kullandığı için çocuğun yutma yeme gibi risklere karşılık sindirim ile dışarı atmalı ve bunun çocuğa zarar vermemesi gerekiyor. Makaslar: Küt uçlu makaslar tercih edilmeli. Sağ el sol ele yatkın, stoplu makaslar olmalı. Yapıştırıcılar: Solvent içermemesi gerekiyor. Suluklar: Plastik olanlarında özellikle 1. Sınıf plastik kullanılmış olması gerekiyor. Burada en büyük sorun koku problemidir.  Sıcaklık karşısında suya bırakacağı partiküller sağlığa zarar verebilir. “

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.