1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Teknik Eğitim Fuarı Açıldı
Teknik Eğitim Fuarı Açıldı

Teknik Eğitim Fuarı Açıldı

Kars’ta Ortaöğretim Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları ile Halk Eğitim Merkezlerindeki meslek dallarını tanıtan ve öğrencilerin meslek seçmelerine yardımcı olan Teknik Eğitim Fuarı ve sergisinin açılışı yapıldı.

A+A-

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eski Vali Konağı’ndaki Fuarın açılışına Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan vekili Cihangir Umurbek, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Defterdar Hanifi Eraslan, Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Başkanı Harun Yenice, diğer şube müdürleri, diğer daire amirleri ve kursiyerler ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadınların ve kız çocuklarının Mesleki ve Teknik Eğitim alanında daha fazla yer almalarının sağlanması için çalışma yapması konusunda talimat verdi.

 

Kara,1990’lı yıllarda mesleki ve teknik eğitim önünün kesildiğini belirterek, “Karslıların bugün açılışını yaptığımız fuara ilgisinden memnun oldum. Mesleki ve Teknik Eğitimin eksikliği memleketin önemli meselelerinde biridir. Bu nedenle geçtiğimiz yıl Selim’de temelini attığımız Anadolu Lisesinin adını, Anadolu Meslek Lisesi olarak değiştirdik. Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığım verilere göre, mesleki teknik eğitimde okullaşma oranı yüzde 14,5’lerde olması üzüntü vericidir. Ama Türkiye ortalaması ise yüzde 48 iken Avrupa’da ise yüzde yetmişerde olduğunu öğrendim. İlimiz bu kadar geri durumda olması çok üzüntü vericidir. Bu nedenle de bu fuarın açılışını yapmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayım.” dedi.

 

BAYAN KURSİYERLERİN SAYISININ AZALMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ

 

Kurslara bayanlarının ilgisinin az olmasının düşündürücü olduğunu da ifade eden Vali Kara, “Oysa hükümetlerin programlarında ve diğer ülkelerde artık istihdam ve eğitim içerisinde beceri ve normal iş hayatında kadınlarında fırsat eşitliği gözetmektedir. Başbakanlık yayınladığı genelgelerde bunu bizlere özellikle emretmektedir. İl İstihdam Kurulu da bu konuda sivil toplum kuruluşlarından bir temsilci bulundurulmaktadır. Artık iş kanununun beşinci maddesi de kadın erkek fırsat eşitliğinin uygulanıp uygulanmadığını devamlı olarak kontrol etmektedir. Ayrıca şiddete uğramış kadınların üzerinde önemle durun diyorlar. Dolayısı ile de mesleki ve teknik eğitimlerde de kadınların ve kız çocuklarımızın mutlaka biraz daha öne çıkmaları gerekmektedir. Bu nedenle bu kürsüden Milli Eğitim Müdürlüğümüze talimatım olsun bu konuda geniş çaplı bir çalışma yapsınlar.” dedi.

Daha sonra söz alan Halk Eğitim Başkanı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Yenice ise Mesleki Eğitim Kursları ve Fuar hakkında bilgi verdi.

 

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Vekili Cihangir Umurbek, Mili Eğitim Müdürü Recep Aktaş ve İl Genel Sekreteri Ali Salgar tarafından Fuarın açışı yapılarak gezildi. Vali Ahmet Kara’nın tüm stantları tek tek gezmesi ve kursiyerler ile eşit şekilde sohbet etmesi ise dikkat çekti.

 

Fuarda Kars’ın 7 ilçesinin Halk eğitim müdürlükleri ve merkezde bulunan Meslek liselerinin sergileri fuarda 3 gün süre ile sergilenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.