1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihin Destanı Çanakkale
Tarihin Destanı Çanakkale

Tarihin Destanı Çanakkale

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü Münasebeti ile İlim Yayma Cemiyeti Kars ve Diyanet Sen ile birlikte tertip ettiği “Çanakkale Zaferi” programı İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

İstiklal Marşı ve Kuran tilaveti ile başlayan etkinlik İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in selamlama konuşmaları ile devam etti. Keleş konuşmasında, “Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bu vatan, yetişmiş aydın insana en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde 253.000 genç, milliyetperver aydınını toprağa vermiş, adları ne olursa olsun; Bulancaklı İdris, Kınalı Hasan, Cideli Mahmut Çavuş, Bigalı Mehmet, İstanbullu mektepli Mehmetler, aynı isimde, aynı yürekte, aynı inançta, aynı duada yurdun dört bir yanından buluşmak için gelmiş ve aynı yerde, aynı şerefte, aynı mekânda buluşmuş, Çanakkale’den geçit vermeyip, şehitlik mertebesine ulaşarak canlarını vermişler ve tüm dünyaya ‘Çanakkale'nin Geçilemeyeceğini’ de ispat etmişlerdir.”

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç ve birçok il müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve Kars halkının iştirak ettiği programa ilgi oldukça yoğundu.

Müteakibinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yakup Çeçen  “Çanakkale Zaferi, Şahadet ve Mehmet Akif ERSOY” isimli konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy’un bir dava adamı olarak, ülkemizde ve dünyada hakkın ve halkın mücadelesini verdiğini, cesur, davasına sadık bir dava adamı olduğunu, hayatını gençlerin yetişmesine adadığını ifade etti. Gençlerin Mehmet Akif gibi şair ve yazarlarımızı tanımaya gayret ederek, kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Ardından 15 Mart 2015 tarihinde yapılan Safahat’tan ezbere şiir okuma yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi

Birincilik Ödülünü Kafkas Üniversitesi İ.İ.B Fakültesi öğrencisi Faruk Akan aldı. Birincilik ödülünü Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan 1000 TL’lik hediye çeki takdim etti.

İkincilik Ödülünü Kars Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Öztekin elde etti. İkincilik ödülünü AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr Yunus Kılıç 750TL’lik hediye çeki takdim etti

Üçüncülük Ödülünü ise Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Ali Osman Sağlam hak etti. Üçüncülük ödülünü Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hidayet Metin Erdoğan 500TL’lik hediye çeki takdim etti

Juri özel ödülünü Namık Kemal İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Rukiye Beyza Kapu alarak gönülleri taçlandırdı, Jüri özel ödülünü Kars İl Müftüsü Mehmet Genç ve İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun takdim etti.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in kapanış konuşması ile program son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.