1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Settar Kaya'dan Meclis Üyelerine
Settar Kayadan Meclis Üyelerine

Settar Kaya'dan Meclis Üyelerine

Settar Kaya'nın kaleminden...

A+A-

Belediye Meclis Üyelerine Açık Mektup...

Kars Belediye Meclisinin çok muhterem üyeleri. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Türkiye’de belediye meclislerinin önemi ne yazık ki yeterince bilinmemektedir. Gelişmiş demokrasilerde genelde yerel yönetimler, özelde ise belediyeler demokrasinin temel taşı olarak kabul edilmektedirler. Çünkü halkın sorunlarıyla doğrudan ilgilenen, halka yakın kurumlardır.

... Belediyenin en önemli organı da Belediye Meclisidir. Bir kente yapılan her türlü güzelliğin sevabı belediye meclis üyelerinin hanesine yazılır, her türlü fenalığın sorumlusu da yine onlardır.

Belediye meclis listeleri belediye başkanlarının niyet mektubudur. Bir belediye başkanının seçildiği takdirde neler yapabileceğini tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yok, listesine bakınca bunu rahatlıkla anlarız.

Sizler partilerinize başvuran onlarca, hatta yüzlerce hemşerimiz arasından tercih edilmiş ve seçmenler tarafından da kabul görmüş şahıslarsınız. Bu nedenle hepiniz saygıdeğersiniz.

Karsımızda belediye hizmetlerinin hemşerilerimiz tarafından nasıl değerlendirildiği konusuna burada girmeyeceğim. Halkın içinde olan sizler, bunu benden daha iyi bilirsiniz. Ancak şunu vurgulamaktan da geçemeyeceğim. Üç yılı geride bırakırken Kars belediyesinin karnesinin çok parlak olmadığını söylersem, umarım bana darılmazsınız.

Gelelim mektubumun asıl konusuna;

Duydum ki; Merkez mahallesi sınırları içinde bulunan, keresteciler mevkiindeki, Hz.Ali Cami karşısındaki, Naif bey döneminde kapalı sebze hali olarak yaptırılan alan satışa çıkarılmış.

Yanlış, bin kere yanlış. Oraya kapalı sebze hali yapılması da yanlıştı. Şimdi satmaya kalkmakta yanlıştır.

Zaten Şehrin merkezi gelişigüzel yapılaşmayla beton yığınına dönmüş, vatandaş nefes alamaz durumdadır.

Söz konusu alan o bölgede bir park yapılması için son derece uygundur. Etrafında bir yürüyüş parkuru, karşılıklı birkaç kamelya, ortasında estetik bir süs havuzu ile birlikte ağaçlandırıp, çiçeklendirmek varken, oranın betonlaşmasına izin vermek kenti katletmek olur.

Şehrin içinde bir tane park, bahçe, spor alanı yoktur. İşte size bir fırsat.

Bir vatandaş olarak o bölgede yaşayan yaşlılar, kadınlar ve çocuklar adına bunu sizden talep ediyorum. Bu satışa izin vermeyin. Her şeyi satmakla, her boşluğu beton yığınına çevirmekle kente iyilik yapmış olmayız.

Bu teklifimi dikkate almanızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum