1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selami Yiğit, Şaşo Nene’yi Ziyaret Etti
Selami Yiğit, Şaşo Nene’yi Ziyaret Etti

Selami Yiğit, Şaşo Nene’yi Ziyaret Etti

CHP Kars Milletvekili Adayı Selami Yiğit, Susuz’da yaşayan 90 yaşındaki Şaşo Nene’den, Ecevit’e ‘Karaoğlan’, Kılıçdaroğlu’na ‘Yiğit Oğlan’ lakaplarını takmasın hikayesini dinledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili Selami Yiğit, Merhum Bülent Ecevit’e ‘Karaoğlan’ lakabını takan Şaşo Nine’yi evinde ziyaret etti.

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ve 2. Sıra milletvekili adayı Aysel Boy ile birlikte lakabı ‘Şaşo Nene’ olarak ta bilinen Şahsenem Nene’yi Susuz’da ki evinde ziyaret ederek elini öpen Yiğit, 80 yaşındaki Şaşo Nene’den, 1972 yılında seçim çalışmaları nedeniyle Kars’a gelen, ardından da Susuz’a giden Bülent Ecevit’e ‘Karaoğlan’ lakabını takmasının hikayesini dinledi.

Şahsenem Nene ile bir süre sohbet eden Yiğit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında, Kars ziyareti sırasında Susuz’a da gelerek Şaşo Nene’yi ziyaret etmesi sırasında Kılıçdaroğlu’a da ‘Yiğit Oğlan’ lakabını takmasının hikayesini de dinledi.

ŞAHSENEM NENE: “ECEVİT’E SİYAH ELBİSE GİYDİĞİ İÇİN ‘KARAOĞLAN’ DEDİM

Şaşo Nene, Yiğit’e Ecevit’e ‘Karaoğlan’ ismin takmasını “Rahmetli Ecevit Susuz’a geldiğini söylediler. Okul çevresinde dolaşıyor ve okulu inceliyordu. Bende yanına gittim. Siyah bir elbise giymişti. Kendisini öptüm ve sarıldım. ‘Senin geldiğin yollara kurban olayım Karaoğlan’ dedim ve adı kaldı ‘Karaoğlan’ Ecevit’e kurban olayım. Ecevit rahmetli olduktan sonra türbesine de gittim. Ecevit’in eşi Rahşan Hanım ile cenazesinde görüşmüştüm ama şimdi görüşemiyorum. Ecevit’i mezara koydukları sırada kendimi üzerine atmak istedim ama izin vermediler ve beni yakaladılar. Dedim ki O’nu mezara koymasınlar ve dayanamadım.” Şeklinde anlattı.

KILIÇTAROĞLU ‘DİMDİK DURDUĞU İÇİN ‘YİĞİTOLAN’

Şaşo Nine, Kılıçtaroğlu’na da ‘Yiğitoğlan’ ismini vermesini ise sağlam, dimdik ve aslan gibi durduğu için koyduğu söyledi. Ayrıca Kılıçtarolu’nun çok çalıştığını ve hiç kimseden korkmadığını da söyledi.

ŞAŞO NİNE, KILIÇDAROĞLU'NUN KIZINI TORUNUNA İSTEMİŞTİ

Öte yandan Ecevit’e ‘Karaoğlan’, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da ‘Yiğitoğlan’ isimlerini veren Kars’ın Susuz ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Şaşo Nine, kendisini önceki yıl Ocak ayında ziyaret eden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt aracılığıyla Kılıçtarolu’nun kızını torununa istemişti.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ten Kılıçtaroğlu’nun kızının evli olduğunu öğrenen Şaşo Nine, bu kez de İzmir’de üniversite öğrencisi olan avukat adayı torununu Pınar’ı Kılıçtaroğlu’nun oğluna vermek istemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.