1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit ve Gazi Aileleri’ne İftar
Şehit ve Gazi Aileleri’ne İftar

Şehit ve Gazi Aileleri’ne İftar

Kars Emniyet Müdürlüğü, şehit ve gazi aileleri ile emekli mensupları için iftar programı düzenledi.

A+A-

Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Müdür Yardımcısı Ahmet Cemil Keleş, şube müdürleri ve bazı gazeteciler katıldı.

İftar öncesi Fethiye Camii İmamı Adem Akbaş tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Ramazan topunun atılmasının ardından hep birlikte iftarlar açıldı. Yemeklerin yenmesinin ardından İmam Adem Akbaş şehitler için dua ettikten sonra da hep birlikte Fatiha okundu.

Yemek öncesinde ve sonrasında ise Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve şube müdürleri şehit ve gazi yakınları ile bir süre sohbet etti. Müdür Çakmak her hangi bir ihtiyacı olan şehit ve gazi yakınlarını da tespit ederek varsa ihtiyaçları ve sorunları noktasında yardım sözü verdi.

Müdür Çakmak, yemek sonrasında ise şehit ve gazi ailelerine yönelik bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şehit ve gazi aileleri ile emekli personeli ile mübarek bir Ramazan akşamında bir araya gelmiş olmaktan dolayı mutluluklarını da dile getiren Müdür Çakmak: “Burada çok değerli şehit ailelerimiz var. Hepsi gerçekten bizim için çok önemlidir. Onlardan Allah razı olsun. Her ne kadar kendileriyle zaman zaman yeteri kadar ilgilenemiyorsak da haklarını helal etsinler. Ayrıca yıllarca bize emek vermiş emekli mensuplarımız da aramızdalar. Onlara da geldikleri için teşekkür ediyorum. Ve bizi hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan Âdem hoca ve gazeteci arkadaşlara da teşekkür ediyorum” dedi.

BİZ BİR AİLEYİZ

Şehit ve gazi aileleri, emekli çalışanlar, göreve başında ki polisler ve Karslılar ile birlikte büyük bir aile olduklarını da belirten Çakmak: “Evet, arkadaşlar gördüğünüz gibi hepimiz bir aileyiz. Emekli de olsak, şehit biler versek,  gazi de olsak, şu anda çalışsak ta Kars halkı ile birlikte hepimiz bir aileyiz. Rızkımızı buradan sağlıyoruz. Ailemize, evimize ve çocuğumuzun boğazından geçen rızkı buradan temin ediyoruz. Bunun için birlikte olmanın kıymetini bilelim. Bu kıymeti yalnızca bazı zamanlar biliyoruz. Kötü zamanlarda biliyoruz, ramazanlarda biliyoruz ama her zaman bilelim. Bakın en önemli birlik ve beraberliktir. İşte yakın komşularımız Suriye de, Irak da, farklı yerlerde birlik beraberlik olmayınca Müslümanlar nasıl öldürülüyor, nasıl birbirlerini katlediyor hep birlikte şahit oluyoruz. Ama bunun yalnızca dilimizde olmaması lazım” diye konuştu.

DİN, SAMİMİYETTİR

Dinin samimi bir şekilde yaşanması gerektiğine de dikkat çeken Emniyet Müdürü Çakmak: “Hani bir surede deniliyor ya; “Namaz kılarlar, dua okurlar ama boğazlarından aşağı geçmez, kalplerine geçmez” Bizim de bu birlik ve beraberliğimizi her zaman göstermemiz lazım. Ve dini kalbimizde hissetmemiz lazım. İçten olmamız lazım. En önemlisi Efendimizin dediği gibi “Din samimiyettir” Bizim de Peygamber Efendimiz’in sözü gibi bu işte de samimi olmamız lazım. Bizim birbirimizle alıp veremediğimiz yok.

KARS HALKI, BİZDEN HİZMET BEKLİYOR

Her bir arkadaşımız çeşitli birimlerde çalışıyor. İşin neticesinde Kars ta hep birlikteyiz. Bazı arkadaşlarımız burada iftar açıyor. Ama bazı arkadaşlarımız ise görevleri başında ve beklide daha oruçlarını bile bozmamışlardır. Biz bu kadarız ve bizden Kars halkı hizmet bekliyor.

Evine giderken, evinde uyurken güvenli uyumak istiyor. Birbirimizle çekişmememiz lazım. Nefsimizi başımızın üzerine değil de ayaklarımızın altına almamız lazım. Eğer hizmeti önce Allah, daha sonra da millet adına yapıyorsak hangi birimde çalıştığımızın önemi yoktur. Bir örnek verecek olursak Trafik Şube Müdürümüz Tahsin Kılıç üç yıldır canla başla Kars’ta hizmet veriyor ve yakında başka bir yere gidecek ve orada hizmete devam edecek. Bu işin sonu ve yeri yok.

BİRBİRİMİZE SAYGILI OLACAĞIZ

Kars halkıyla birlikte bir birimize saygılı olacağız. Onun için hep birlikte çalışacağız. Şehitlerimize önem vereceğiz. Gazilerimizi ziyaret edeceğiz. Emekli arkadaşlarımıza saygı göstereceğiz. Çünkü onların bayrağını biz taşıyoruz. Eğer polis, bu zamana kadar başarılıysa ilk önce Allah sonra onların emeğiyle buraya kadar geldik. Burası geçici dünyadır. Eğer birisi diyorsa ben bu dünyaya kazık çakacağım. Bütün altınlar benim olacak. Bütün pırlantalar benim olacak. En zengin ben olacağım. Yanılıyor, hayal görüyor. Onun için ne olursa olsun, ne yaparsak yapalım bir kul olduğumuzu unutmayalım. İyi bir polis olmaya, ahlaklı bir polis olmaya özen gösterelim. Allah yardımcınız olsun. Afiyet olsun” şeklinde ifadeler kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.