1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit ve Gazi Aileleri Onurlandırıldı
Şehit ve Gazi Aileleri Onurlandırıldı

Şehit ve Gazi Aileleri Onurlandırıldı

Kars'ta Şehit ve Gazi Aileleri Onurlandırıldı...

A+A-

Kars’ta, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı dolayısıyla şehit ve gazi aileleri onuruna iftar programı düzenlendi.

İftar programında konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, görev icabı dünyanın birçok ülkesinde katıldığı toplantılarda, o ülkelerin iç güvenlik teşkilatları incelediğini ve nasıl olmaları gerektiği noktasında da görüşler ifade ettiğini söyledi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör’ün ev sahipliğinde Orduevinde düzenlenen iftar programında, başta Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mkz. Piy. Tug. Kom. Tuğ. General Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ilçelerin jandarma komutanları ve diğer protokol mensupları, şehit yakınları ve gaziler ile her bir masada birlikte iftar ettiler.

Tüm şehitler için İftar öncesi okunan Kuran-ı Kerim’in ardından iftarlar açıldı. Kars İl Müftüsü Mehmet Genç’in şehitler için ettiği duanın ardından Kars Valisi Rahmi Doğan yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılını gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını belirti.

178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümde şehit yakınları, gaziler ve davetliler ile bir arada olmanın mutluluğunu da hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Vali Doğan, Ramazan ayının ikinci gününde de şehit yakınları ve gaziler ile iftarda bir araya geldiklerini hatırlattı.

Tüm şehit yakınları, gaziler ve Kars halkı ile birlikte Ramazan Bayramına da huzurlu ve mutlu bir şekilde kavuşmak dileklerinde bulunan Vali Rahmi Doğan: ““Bayrama da yaklaştık. İnşallah Rabbim sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bu bayrama da eriştirir. Jandarmamız 178 yıllık köklü bir teşkilattır. Jandarma teşkilatımızı, insan ömrü ile kıyasladığımızda çok uzun bir süre gibi olarak gözükse de, kurumlar ve devletler anlamında çokta eski bir kurum değildir. Türklerin tarihine baktığımızda ise oldukça köklüdür. Bildiğim kadarıyla en eski kurumumuz Türk Silahlı Kuvvetleridir. Tanzimat Fermanıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğunda başlayan yenilik faaliyetleri çerçevesinde hem polis teşkilatımız hem de jandarma teşkilatımız bu dönemde kurulmuştur. O günden bu güne kadar da Türk Devletinin ve milletinin hizmetindedir. Jandarmamız, Ülkemizin en ücra köşelerinde gece gündüz demeden, kar kış demeden her şartta vefakâr ve cefakâr bir şekilde görevinin başındadır. Jandarma mensuplarının her türlü görev yerine baktığımızda çok kritik ortamlarda görev yapmaktadırlar. Operasyonlara çıktıklarında günlerce dağlarda, ovalarda zor şartlarda görev icra ediyorlar. Sınır boylarında bir saat nöbet tutmanın sevabını hepimiz biliyoruz.” Dedi.

BİRÇOK ÜLKENİN İÇ GÜVENLİK TEŞKİLATLARINI İNCELEDİM VE NASIL OLMALARI GEREKTİĞİ NOKTASINDA GÖRÜŞ BELİRTTİM

Dünyanın birçok ülkesinde katıldığı toplantılarda, o ülkelerin iç güvenlik teşkilatları incelediğini ve nasıl olmaları gerektiği noktasında da görüşler ifade ettiğini de belirten Vali Rahmi Doğan: “Ben Jandarma Teşkilatımızın nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum. Tüm personele sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluklar diliyorum. Ben Vali olarak geçtiğimiz yıl bugün 14 Haziran’da Kars’ta göreve başlamıştım. Aynı günlerde Jandarmanın kuruluş yıldönümünde düzenlenen iftar programına katılmıştım. Bu teşkilatın yaşaması ve Ülke genelinde görev yapması son derece önemlidir. Devletin çeşitli kademelerinde görev yaptığım süreler içerisinde, dünyada var olan iç güvenlik birimlerinin neredeyse tamamına yakınını incelemiştim. Bir takım görevlerim vesilesiyle Avrupa ve diğer ülkelerde çeşitli toplantılara katılmış, o ülkelerin iç güvenlik birimi ve teşkilat yapılarını tartışmış ve nasıl olmaları gerektiği üzerine de görüşler ifade etmiştim. Tabiî ki geçen yıldan bu yıla kadar Jandarma teşkilatımızda ciddi reformlar oldu. 178 yıllık Jandarma teşkilatımızın günün şartlarına kendisini uydurması lazımdır. Bu çerçevede bir takım reformlar çerçevesinde Türkiye’ye daha iyi hizmetler edecektir.”şeklinde konuştu.

İftar programına, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mkz. Piy. Tug. Kom. Tuğ. General Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, ilçelerin jandarma komutanları ve diğer protokol mensupları katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.